Пређи на главни садржај

Aromatični šećer





Obogatite svoje praznične kolače ovim aromatičnim  šećerom i uživajte u mirisu i ukusu! Dovoljno je samo da otvorite teglicu i pomirišete i momentalno će vam se podići nivo raspoloženja, miriše tako divno....
Možete ga koristiti da pojačate ukus kolačima, sladoledima i raznim napicima, kao i džemovima i namazima. 
A posebno bi lepo bilo upakovati ga u neku malu, lepu teglicu, ukrasiti  šarenom trakicom i pokloniti dragoj osobi za praznike, sigurno ćete je obradovati ;) 




Potrebno je: 
(original recepta)
250g šećera
1 kašičica narendane linunove korice
1/2 kašičice narendane narandžine korice
1 kašičica cimeta
1/4 kašičice mlevenog anisa
prsohvat mlevenog karanfilića, kardamoma i dumbira
par zvezdica anisa
štapići cimeta
celi karanfilići



Priprema:
Izmešajte u posudi šećer sa svim ostalim sastojcima, dodajte cele karanfiliće, par zvezdica anisa i štapiće cimeta. Napunite teglice i zatvorite ih da odstoje par dana, a onda ih možete koristiti za pripremu kolača. Jednostavno i efektno ;)




Коментари

  1. Mmmmmmm, za mene može i teglica s ovim šećerom i neki kolačić :D

    ОдговориИзбриши
  2. Predivna ideja, ma ko se ne bi razveselio tako originalnom pokoncicu.:)))

    ОдговориИзбриши
  3. Odlična ideja, Suzo:) Fotkice su praslatke.

    ОдговориИзбриши
  4. Vidiš imam aromatizirani šećer s koricom vanilije a ovo je još i bolje.Hvala na ideji.

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala svima! Od kako sam ga prvi put napravila, stalno ga ponovo i ponovo pravim, stvarno je odličan! Probajte ;)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Posni sitni kolači

Nedavno sam objavila post sa sitnim kolačima i većina od njih je bila posna, a sada evo još nekoliko recepata za sitne posne kolače. Svi su izuzetno ukusni, napravljeni od posnih sastojaka, ali ih veoma lako možete preobratiti u masnu varijantu i napraviti za neko popodnevno druženje uz kaficu.

Zalivena pita sa višnjama

Pitu sa višnjama uglavnom svi vole. Ja lično najviše volim kad je prokisela, bez šećera, takva mi najviše prija. Ukusi su različiti pa sam tako i ja odlučila da udovoljim muškom delu porodice koji  ipak voli kad je slatkiš sladak, i zato sam im pripremila ovu bogatu varijantu pite sa višnjama, zalivenu šerbetom , sočnu i slatku.