Пређи на главни садржај

Novogodišnja torta





U Novu 2014. godinu trebalo je da nas na slatki način uvede Monte torta. Medjutim, došlo je do malih promena pa je umesto kore sa belancima i lešnicima
nastala ova kora, sasvim jednostavna, ali se tako lepo uklopila sa ovom fantastičnom kremom. Več sam jednom adaptirala ovu tortu, ovo je njena jednostavnija verzija, ali svakako odlična, kremasta i jako ukusna. Kremu sam napravila kako je u receptu, a za koru sam upotrebila sledeće:
kora:
6 jaja
6 kašike šećera
6 kašike brašna
2 kašike kakao praha
malo čokoladnog mleka
Priprema: Klasično, umutite jaja sa šećerom, dodate ostale sastojke i sve sjedinite. Ispečete koru u kalupu br. 26 i kada se ohladi poprskate čokoladnim mlekom. Nafilujete kremu i ukrasite šlagom. Torta je zaista jako ukusna, kremasta i prelepa! Napravite je dva dana ranije, potrebno je da se lepo stegne i dobro rashladi, tada se lepše seče i ukusnija je.

Коментари

  1. Suzana, što je torta divna, divna, sve naj ti želi Kuhinja Ravnice!

    ОдговориИзбриши
  2. Одговори
    1. Baš takva Danka! Jako kremasta, poput sladoleda je, baš je volimo ;)

      Избриши
  3. Suzo, baš fina tortica, a čini mi se da nije komplikovana za spremanje :)

    ОдговориИзбриши
  4. Kako je lepa i bogata, stvarno, pravi sladoled. Srecno vam Badnje vece Suzna :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Ljiljo! U originalu je prelepa, baš raskošna, sa nutelom, lešnicima, fantastična....

      Избриши
  5. Mmm, divna i kremasta, kao nafiniji sladoled... zelim vam srecno Badnje vece i Bozic.:)))

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Posni sitni kolači

Nedavno sam objavila post sa sitnim kolačima i većina od njih je bila posna, a sada evo još nekoliko recepata za sitne posne kolače. Svi su izuzetno ukusni, napravljeni od posnih sastojaka, ali ih veoma lako možete preobratiti u masnu varijantu i napraviti za neko popodnevno druženje uz kaficu.

Zalivena pita sa višnjama

Pitu sa višnjama uglavnom svi vole. Ja lično najviše volim kad je prokisela, bez šećera, takva mi najviše prija. Ukusi su različiti pa sam tako i ja odlučila da udovoljim muškom delu porodice koji  ipak voli kad je slatkiš sladak, i zato sam im pripremila ovu bogatu varijantu pite sa višnjama, zalivenu šerbetom , sočnu i slatku.