недеља, 05. јануар 2014.

Novogodišnja torta





U Novu 2014. godinu trebalo je da nas na slatki način uvede Monte torta. Medjutim, došlo je do malih promena pa je umesto kore sa belancima i lešnicima
nastala ova kora, sasvim jednostavna, ali se tako lepo uklopila sa ovom fantastičnom kremom. Več sam jednom adaptirala ovu tortu, ovo je njena jednostavnija verzija, ali svakako odlična, kremasta i jako ukusna. Kremu sam napravila kako je u receptu, a za koru sam upotrebila sledeće:
kora:
6 jaja
6 kašike šećera
6 kašike brašna
2 kašike kakao praha
malo čokoladnog mleka
Priprema: Klasično, umutite jaja sa šećerom, dodate ostale sastojke i sve sjedinite. Ispečete koru u kalupu br. 26 i kada se ohladi poprskate čokoladnim mlekom. Nafilujete kremu i ukrasite šlagom. Torta je zaista jako ukusna, kremasta i prelepa! Napravite je dva dana ranije, potrebno je da se lepo stegne i dobro rashladi, tada se lepše seče i ukusnija je.

9 коментара:

  1. Suzana, što je torta divna, divna, sve naj ti želi Kuhinja Ravnice!

    ОдговориИзбриши
  2. Одговори
    1. Baš takva Danka! Jako kremasta, poput sladoleda je, baš je volimo ;)

      Избриши
  3. Suzo, baš fina tortica, a čini mi se da nije komplikovana za spremanje :)

    ОдговориИзбриши
  4. Kako je lepa i bogata, stvarno, pravi sladoled. Srecno vam Badnje vece Suzna :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Ljiljo! U originalu je prelepa, baš raskošna, sa nutelom, lešnicima, fantastična....

      Избриши
  5. Mmm, divna i kremasta, kao nafiniji sladoled... zelim vam srecno Badnje vece i Bozic.:)))

    ОдговориИзбриши