Пређи на главни садржај

Novogodišnja torta





U Novu 2014. godinu trebalo je da nas na slatki način uvede Monte torta. Medjutim, došlo je do malih promena pa je umesto kore sa belancima i lešnicima
nastala ova kora, sasvim jednostavna, ali se tako lepo uklopila sa ovom fantastičnom kremom. Več sam jednom adaptirala ovu tortu, ovo je njena jednostavnija verzija, ali svakako odlična, kremasta i jako ukusna. Kremu sam napravila kako je u receptu, a za koru sam upotrebila sledeće:
kora:
6 jaja
6 kašike šećera
6 kašike brašna
2 kašike kakao praha
malo čokoladnog mleka
Priprema: Klasično, umutite jaja sa šećerom, dodate ostale sastojke i sve sjedinite. Ispečete koru u kalupu br. 26 i kada se ohladi poprskate čokoladnim mlekom. Nafilujete kremu i ukrasite šlagom. Torta je zaista jako ukusna, kremasta i prelepa! Napravite je dva dana ranije, potrebno je da se lepo stegne i dobro rashladi, tada se lepše seče i ukusnija je.

Коментари

  1. Suzana, što je torta divna, divna, sve naj ti želi Kuhinja Ravnice!

    ОдговориИзбриши
  2. Одговори
    1. Baš takva Danka! Jako kremasta, poput sladoleda je, baš je volimo ;)

      Избриши
  3. Suzo, baš fina tortica, a čini mi se da nije komplikovana za spremanje :)

    ОдговориИзбриши
  4. Kako je lepa i bogata, stvarno, pravi sladoled. Srecno vam Badnje vece Suzna :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Ljiljo! U originalu je prelepa, baš raskošna, sa nutelom, lešnicima, fantastična....

      Избриши
  5. Mmm, divna i kremasta, kao nafiniji sladoled... zelim vam srecno Badnje vece i Bozic.:)))

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Slatko od smokve

Oduvek se kuvalo u našoj kući. Imali smo jednu veliku smokvu u voćnjaku iza kuće u selu, radjala je odlično tako da mama nije propuštala priliku da skuva slatko svake godine, obavezno!

Štrudlice sa pekmezom

Veoma nežne, prhke štrudlice sa domaćim pekmezom, koje su idealne za posluženje uz čaj ili kafu, bile su na meniju pre par dana kod mene, pa vam ih danas toplo preporučujem!

Kolači sa rozen koricama

Predstaviću vam dva odlična recepta za kolače sa rozen koricama. Pored toga što se relativno jednostavno i brzo pripremaju, veoma su izdašni, za velike proslave i slave su idealni. Prvi je veoma interesantan, šaren, sa bogatom aromom lešnika i keksa, dok je drugi čokoladni,  laganiji i kremastiji. Ne bih mogla da se odlučim koji je lepši;)