Slani rolat sa mesom


A sada nešto jako fino, ukusno i veoma dekorativno! Rolat-piramida, kako ga ja zovem ;)
Sa mlevenim mesom, ali po vašem ukusu može da se napravi i od mešavine mesa i ljuspica soje, ili šampinjona i praziluka, a ja sam jednom prilikom probala i sa sirom, odličan je! Svakako ga toplo preporučujem.





Potrebno je:
 12 gotovih kora za pitu
500 g mlevenog mesa
2 struka praziluka
4 jaja
200 ml ulja
so, vegeta, biber
seckani peršun po želji
Priprema:
Prvo je potrebno da pripremite fil. Sitno iseckajte praziluk i propržite ga na malo ulja u tiganju. Dodajte mleveno meso i dinstajte sve zajedno. Pred kraj posolite, dodajte vegetu po ukusu, pobiberite, a ako volite peršun, dodajte malo sitno iseckanog.
U posebnoj posudi umutite jaja i ulje sa malo soli.
Kore razdvojite i odvojite dve posebno. One će vam služiti kao osnova, tj. kao omotač rolata. Stavite jednu preko druge pa gornju koru premažite mešavinom jaja i ulja. Otprilike 2-3 kašike biće vam dovoljno za premazivanje kora. 


Svaku narednu koru, od onih preostalih 10 kora, potrebno je premazati mešavinom ulja i jaja i po ivici poređati fil pa uviti u tanku "cevčicu". Prve 4 kore poređajte jednu do druge na početak one osnovne kore, premažite ih, preko njih poređajte 3, pa 2 i na kraju 1 preostalu koru. Između slojeva obavezno premazujte mešavinom ulja i jaja. Na kraju bi sve trebalo da liči na piramidu otprilike, što se, nadam se barem malo vidi na slikama. Premažite i tu gornju koru pa sve lagano urolajte. Ako vam je lakše, samo prebacite gornji deo kore i ušuškajte rolat, bez okretanja. Odozgo ga premažite preostalim premazom od jaja i ulja.


Pažljivo prebacite rolat u pleh obložen papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, dok fino ne porumeni odozgo.
Pečen rolat malo prohladite i isecite na parčad pa poslužite.

Коментари

  1. Ovo izgleda odlično,nadam se da je i ukusnu.Probaćemo...

    ОдговориИзбриши
  2. Predivan i veoma dekorativan, narocito za neke svecane prilike... doci ce sigurno na red za probu, sve si lepo napravila.:))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Lana! Bas je za neku svecanu priliku, Prvi put sam ga pravila za detetov 18. rodjendan i svi su bili odusevjeni izgledom, a zatim i ukusom.

      Избриши
  3. Dodala bih papriku, da bude malo ljuto:-) svidja mi se onaj ''back to top'' cupcake! :-)

    ОдговориИзбриши
  4. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  5. Suzana divno si ovo zamislila i uradila!

    ОдговориИзбриши
  6. Suzana uvijek sa divnim receptima i idejama koje ja obilato koristim :)

    ОдговориИзбриши
  7. Dekorativno i sigurno fino jer radim običnu sa istim sastojcima

    ОдговориИзбриши
  8. Probali danas! Super je, a sada se u rerni peku vanili krem štrudlice. Držite nam fige :D

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови