Gumeni kolač




Danas vam predstavljam kolač veoma čudnog naziva, za koji ste možda već i čuli, možda ste ga i isprobali, a ako niste preporučujem vam da to učinite uskoro.
Priprema kolača je veoma brza i jednostavna, kore su bez jaja, veoma su elastične i nekako gumene na dodir, pa otuda verovatno potiče i sam naziv kolača. Kremica je jednostavna, fina i slatka, pa ako želite možete smanjiti količinu šećera i u korama i u kremi i tako ga prilagoditi svom ukusu. Ohlađen kolač se veoma lepo i precizno seče, uz kaficu ide skoro pa idealno pa vam preostaje samo da poslušate moj predlog s početka ovog posta ;)





Potrebno je:
kore 
500 ml mleka
2 dl šećera
250 g brašna
3 kašike ulja
4 kašike pekmeza (po želji, npr.od šljive)
2 kašike kakao praha
2 kašičice sode bikarbone
fil
500 ml mleka
150 g šećera
6 kašike brašna
1 vanilice
200 g margarina



Priprema:
Sastojke za kore umutite mikserom. Smesa je retka, poput one za palačinke. Podelite smesu u 4 tanjira ili činije kako bi vam kore bile jednake kad se ispeku. Svaki deo pecite posebno u plehu dim.20x30 cm, na 180 stepeni oko 5-8 minuta. 
Savet: Kore možete peći  iz dva puta, u plehu od rerne i kad se ispeku preseći uzdužno na dva dela. Tako ćete dobiti 4 jednake i lepe kore.
Za fil razmutite brašno u malo mleka, a ostatak mleka sa šećerom i vanilicom stavite da provri. Skuvajte klasičan krem, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Margarin umutite i sjedinite sa hladnim kremom. Sve dobro izmiksajte i filujte kore. Gornju koru premažite tankim slojem kreme i narendajte čokoladu po želji.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови