Najbrža pita sa sirom


Mnogo je načina na koje možete da pripremite pitu, a ja vam ovom prilikom predstavljam najbrži i nesumnjivo najjednostavniji način.
Potrebno je samo da sve kore urolate, isečete na parčad, poređate u tepsiju i nalijete prelivom od jaja. Prosto zar ne? Rezultat je divna i mekana, rupičasta i vazdušasta pita koju možete iseći na kocke ili na trouglove i poslužiti uz jogurt. Vaši ukućani će sigurno biti zadovoljni ovako bogatim i lepim doručkom. Pitu sam spazila na instagramu i par puta već spremala pa je vreme da se nadje i na blogu. Pogledajte recept u nastavku.


NAJBRŽA PITA SA SIROM

Potrebno je:
500 g kora za pitu
500 g sitnog sira
2 kašike kajmaka ili pavlake
200 ml jogurta
200 ml kisele vode
100 ml ulja
3 jaja
1 kašičica soli


Priprema:
Umutite jaja i so, zatim dodajte jogurt, ulje i kiselu vodu i dobro sjedinite. U nedostatku kisele vode može poslužiti i obična uz dodatak 1 kašičice praška za pecivo. Posebno u drugoj činiji pomešati sir i kajmak, može i pavlaka ili krem sir kao zamena za kajmak.
Raširite na stolu jednu koru i preko nje ravnomerno rasporedite sir, preko stavite drugu koru i ponovite postupak sa sirom, i tako redom sve dok imate kora i sira. Uvijte sve kore odjednom u rolat i isecite na 10 jednakih komada. Okruglu tepsiju ili pekač obložite papirom. Ređajte isečene komade naokolo i završite u sredini, ili u dva-tri reda ako je četvrtasti pekač u pitanju. Svaki rolatić prelijte pripremljenim prelivom. Pecite oko pola sata u rerni na 180 stepeni. Malo prohladite pa je isecite na trouglove ili na kocke i poslužite.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови