Slani rolat sa mesom
A sada nešto jako fino, ukusno i veoma dekorativno! Rolat-piramida, kako ga ja zovem ;)
Sa mlevenim mesom, ali po vašem ukusu može da se napravi i od mešavine mesa i ljuspica soje, ili šampinjona i praziluka, a ja sam jednom prilikom probala i sa sirom, odličan je! Svakako ga toplo preporučujem.
Potrebno je:
12 gotovih kora za pitu
500 g mlevenog mesa
2 struka praziluka
4 jaja
200 ml ulja
so, vegeta, biber
seckani peršun po želji
Priprema:
Prvo je potrebno da pripremite fil. Sitno iseckajte praziluk i propržite ga na malo ulja u tiganju. Dodajte mleveno meso i dinstajte sve zajedno. Pred kraj posolite, dodajte vegetu po ukusu, pobiberite, a ako volite peršun, dodajte malo sitno iseckanog.
U posebnoj posudi umutite jaja i ulje sa malo soli.
Kore razdvojite i odvojite dve posebno. One će vam služiti kao osnova, tj. kao omotač rolata. Stavite jednu preko druge pa gornju koru premažite mešavinom jaja i ulja. Otprilike 2-3 kašike biće vam dovoljno za premazivanje kora.
Svaku narednu koru, od onih preostalih 10 kora, potrebno je premazati mešavinom ulja i jaja i po ivici poređati fil pa uviti u tanku "cevčicu". Prve 4 kore poređajte jednu do druge na početak one osnovne kore, premažite ih, preko njih poređajte 3, pa 2 i na kraju 1 preostalu koru. Između slojeva obavezno premazujte mešavinom ulja i jaja. Na kraju bi sve trebalo da liči na piramidu otprilike, što se, nadam se barem malo vidi na slikama. Premažite i tu gornju koru pa sve lagano urolajte. Ako vam je lakše, samo prebacite gornji deo kore i ušuškajte rolat, bez okretanja. Odozgo ga premažite preostalim premazom od jaja i ulja.
Pažljivo prebacite rolat u pleh obložen papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, dok fino ne porumeni odozgo.
Pečen rolat malo prohladite i isecite na parčad pa poslužite.
Ovo izgleda odlično,nadam se da je i ukusnu.Probaćemo...
ОдговориИзбришиVeoma ukusno, za neka veca slavlja je idealno!
ИзбришиFora izgleda presjek, a sigurno je i jako ukusno
ОдговориИзбришиHvala ti! Probaj, bices zadovoljna ukusom!
ИзбришиPredivan i veoma dekorativan, narocito za neke svecane prilike... doci ce sigurno na red za probu, sve si lepo napravila.:))
ОдговориИзбришиHvala ti Lana! Bas je za neku svecanu priliku, Prvi put sam ga pravila za detetov 18. rodjendan i svi su bili odusevjeni izgledom, a zatim i ukusom.
ИзбришиDodala bih papriku, da bude malo ljuto:-) svidja mi se onaj ''back to top'' cupcake! :-)
ОдговориИзбришиHvala puno! Dodaci su moguci, sto da ne, sve po ukusu.
ИзбришиАутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиSuzana divno si ovo zamislila i uradila!
ОдговориИзбришиHvala ti! Pozdrav!
ИзбришиSuzana uvijek sa divnim receptima i idejama koje ja obilato koristim :)
ОдговориИзбришиDekorativno i sigurno fino jer radim običnu sa istim sastojcima
ОдговориИзбришиProbali danas! Super je, a sada se u rerni peku vanili krem štrudlice. Držite nam fige :D
ОдговориИзбришиBravo!Drzim fige��
ОдговориИзбриши