Klasični vafli (waffles)
Vafli su popularna poslastica od biskvitnog testa koja se peče u aparatu dizajniranom za tu namenu. Ovi jedinstveni urezi daju vaflima karakterističan oblik i teksturu. Vafli su popularni širom sveta i mogu se jesti za doručak, užinu ili kao dezert.
Tradicionalno se služe sa prelivima kao što su javorov sirup, med, voće, šlag ili sladoled. Najčešće se služe topli, takoreći odmah iz aparata, ali su svakako odlični i kada se ohlade, a možete ih jesti i sutradan.
Kombinujte prelive i dodatke po svom ukusu i uživajte u ovim hrskavim i mekanim vaflima koji se tope u ustima.
KLASIČNI VAFLI
Potrebno je:
3 jaja
9 kašika šećera
1 vanilin šećer
100 ml ulja
250 ml mleka
500 g brašna
1 prašak za pecivo
narendana korica limuna
Priprema:
Penasto umutite belanca sa šećerom i vanilin šećerom.
Dodajte žumanca i lepo umutite mikserom dok ne dobijete penastu smesu.
Zatim dodajte mleko i ulje, a odmah potom i narendanu limunovu koru, kao i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Mutite dok ne dobijete glatku masu.
Poslužite ih tople ili hladne, uz voće, umućenu slatku pavlaku, med ili jednostavno pospite prah šećerom i uživajte.
Коментари
Постави коментар