Kinder pingvin rolat



Predstavljam vam rolat koji je ukusom skoro identičan popularnoj i deci omiljenoj čokoladici Kinder Pingui, samo što je ovaj u homemade varijanti i u obliku rolata.
Sa kakao korom mekanom kao pamuk i osvežavajućim filom od slatke pavlake i krem sira, pa još i preliven čokoladnom glazurom! Fantazija verujte!


KINDER PINGVIN ROLAT


Potrebno je:
(original recepta)

za koru
6 jaja
8 kašika šećera
6 kašika tople vode
1 kesica vanilin šećera
4 pune kašike brašna
2 pune kašike kakao praha
1 kašičica praška za pecivo

za preliv
6-7 kašika čokoladnog mleka

za fil
250 ml slatke pavlake
50 g šećera u prahu
100 g krem sira

za glazuru
100 g čokolade
100 ml mleka
1 kašika kakao praha
1 kašika šećera u prahu
50 g maslaca


Priprema:
Razdvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera i vanil šećera. Dodajte toplu vodu i žumanca i penasto umutite smesu. Pomešajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo pa dodajte u smesu od jaja i na najmanjoj brzini mikserom kratko izmešajte da se sjedine svi sastojci. Pazite da ne preterate sa mućenjem, masa mora ostati vazdušasta.
Smesu rasporedite u veliki pleh od rerne koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 10 minuta. Ćim dobije blago rumenu boju gotovo je, pazite da ne prepečete koru jer će kasnije pucati. Pečenu koru par minuta prohladite pa je zajedno sa papirom uvijte u rolat i ostavite da se ohladi.


Za to vreme umutite fil.
U posudu sipajte slatku pavlaku pa je izmiksajte sa šećerom u prahu. Vodite računa da ne premutite slatku pavlaku da se ne bi zgruvala. Ako se to kojim slučajem desi, možete popraviti situaciju tako što ćete sipati malo mleka i kratko izmutiti. Čim pavlaka počne da se zgušnjava dodajte krem sir, ja sam koristila ABC sir, odličan je, kratko izmutite i krema je gotova!
Ohlađenu koru razvijte, polako odvojite papir pa poprskajte sa malo čokoladnog mleka. Ravnomerno nanesite fil i urolajte blago pritiskajući rukama i valjajući ga po stolu da se lepo oblikuje. Ostavite rolat u frižideru da se dobro ohladi.
Napravite glazuru od čokolade tako što ćete sve sastojke otopiti na pari. Malo je prohladite pa prelijte preko rolata i četkicom fino razmažite svuda po rolatu. Glazure ima i više nego što je dovoljno pa slobodno obilno prelijte rolat. Ohladite u frižideru i uživajte.


Коментари

  1. Your Affiliate Money Printing Machine is ready -

    Plus, getting it running is as simple as 1--2--3!

    Here is how it works...

    STEP 1. Tell the system what affiliate products the system will push
    STEP 2. Add PUSH BUTTON TRAFFIC (this ONLY takes 2 minutes)
    STEP 3. See how the affiliate system explode your list and upsell your affiliate products all on it's own!

    So, do you want to start making money??

    Click here to check it out

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови