Mafini sa čokoladom i nutelom

 


Mafini su uvek aktuelna poslastica koja se pripremi za relativno kratko vreme, a ukusi su toliko raznovrsni i mogu se pripremiti na bezbroj načina. Mi volimo i one voćne mafine, sa višnjama naročito, ali su nam čokoladni zauvek najomiljeniji. Do sada sam isprobala puno recepata za čokoladne mafine, ali mi je ovaj sa nutelom trenutno favorit. 
Probajte i javite utiske ;)


ČOKOLADNI MAFINI

Potrebno je:
250 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
2 kašičice kakao praha
170 g šećera
150 g naseckane čokolade
250 ml mleka
90 ml ulja
1 jaje
1 vanilin šećer
150 g nutele za punjenje
još malo naseckane čokolade za posipanje odozgo

Priprema:
U jednoj posudi pomešajte suve sastojke: brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kakao prah, šećer, vanilin šećer, dodajte i naseckanu čokoladu.
U posebnoj posudi pomešajte mokre sastojke: jaje, mleko i ulje i dobro promešajte da se sjedine.
Zatim mokre sastojke dodajte u suve i sve lepo izmešajte kašikom, ili mikserom, ako vam je tako lakše.
Uključite rernu da se greje na 180 stepeni.
U kalup za mafine stavite papirnate korpice. 
U svaku korpicu stavite malo smese, zatim dodajte kašičicu nutele i dopunite korpice smesom. Slobodno napunite korpice do vrha. Odozgo stavite po malo seckane čokolade. Mafini će se u toku pečenja baš podići uvis, ali neće izaći iz kalupa, barem meni nisu. Ovo je količina za 12 velikih mafina, smese ima baš puno, a pošto jedan deo mafina zauzima nutela ispadnu baš veliki.
Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni, a pred kraj pečenja proverite čačkalicom da li je mafin lepo ispečen.
Pečene mafine ohladite na sobnoj temperaturi pre služenja.


Коментари

Популарни постови