Bambi kolač


Bambi kolač je ukusan i jednostavan dezert koji će sigurno obradovati ljubitelje Plazma keksa. Slojevite strukture, teksture i bogatog ukusa  svakako spada u omiljeni kolač koji će osvojiti srca svih koji ga budu probali. Sastoji se od sočne i mekane korice, natopljene čokoladnim mlekom, fila od mlevene plazme, lešnika i kisele pavlake koja dodaje notu kiselosti i osvežava ceo kolač, i na kraju slatke pavlake umućene sa par kašika nutele. Uživaćete u pripremi i degustaciji sigurno.


BAMBI KOLAČ

Potrebno je:
za koru
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
100 ml ulja
1 prašak za pecivo
3 kašike kakao praha
za preliv
300 ml čokoladnog mleka
za I nadev
2 čaše kisele pavlake (360 ml)
200 gr mlevenog Plazma keksa
5 kašika mlevenog pečenog lešnika/oraha
150 gr šećera u prahu
za II nadev
200 gr krem šlaga i čaša kisele vode ili mleka (ili 250 ml slatke pavlake) 
2 kašike nutele
rendana čokolada za dekoraciju


Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca. 
Belanca posebno umutite u čvrst šam uz postepeno dodavanje šećera. 
Zatim dodajte žumanca i još malo umutite mikserom. Dodajte ulje, brašno sa praškom za pecivo i kakao prah.
Smesu sipajte u podmazan pleh dimenzija 30x20 cm i pecite na temperaturi od 180 stepeni oko 20 minuta.
Proverite čačkalicom da li je kora pečena, ako čačkalica izađe suva, kora je pečena.
Pleh izvadite iz rerne i prohladite.
Ravnomerno prelijte koru čokoladnim mlekom.
U posudu za mućenje sipajte kiselu pavlaku, izmešajte pa dodajte mleveni plazma keks, lešnike, šećer u prahu i sve lagano sjedinite.
Pripremljeni nadev nanesite na ohlađenu koricu i poravnajte nožem.
Umutite šlag ili slatku pavlaku, dodajte dve kašike nutele i promešajte. Premažite kolač, a po vrhu kolač pospite mlevenom plazmom i seckanom čokoladom.
Kolač dobro ohladite u frižideru, najbolje preko noći, a zatim isecite na kocke i poslužite.


Коментари

Популарни постови