Torta sa krem bananicama i keksom
Torta sa krem bananicama i keksom je jednostavna, ali izuzetno ukusna poslastica koja budi nostalgiju i često se pravi za porodična okupljanja ili kao brz desert bez pečenja.
Ova torta se priprema od izlomljenog petit beurre keksa, iseckanih krem bananica i kisele pavlake.
Oblikovana torta se preliva ganašom od bele čokolade, a dodatni šmek joj daje dekoracija od umućene slatke pavlake.
Ono što ovu tortu čini posebnom jeste spoj blagih, kremastih nota sa osvežavajućim, voćno-čokoladnim ukusom bananica. Priprema je brza, ne zahteva rernu, a rezultat je desert koji gotovo svi vole – od dece do odraslih.
TORTA SA KREM BANANICAMA I KEKSOM
Potrebno je:
300 g petit beurre keksa
10 krem bananica
700 g kisele pavlake 20% mm
1-2 kašike šećera u prahu
150 g bele čokolade
100 ml slatke pavlake
Priprema:
Pripremite sastojke za tortu tako što ćete keks sitno izlomiti, a krem bananice iseckati.
Kiselu pavlaku istresite iz kantice u neku dublju činiju i pomešajte je sa šećerom u prahu.
Sve sastojke prebacite u duboku činiju i dobro izmešajte.
Na tanjir stavite obruč za tortu.
Prebacite smesu i lepo utapkajte i poravnajte odozgo.
Za ganaš zagrevajte slatku pavlaku, pazite samo da ne proključa. Ubacite kockice čokolade i mešajte da se lepo otopi.
Prelijte vruć ganaš preko oblikovane torte i ostavite preko noći u frižideru da se dobro stegne.
Zatim tortu ukrasite umućenom slatkom pavlakom, čokoladnim mrvicama i slično.
Коментари
Постави коментар