Mini projice sa fetom i mladim lukom




Stara, dobra proja! Često nam je mama spremala dok smo bile deca, pa i posle kad smo odrasle, volele smo kad kuća zamiriše na proju! Ja je malo redje pravim, jer moji nisu baš oduševljeni, mada jedu kad ih pritegnem ;)
Ovo je recept moje mame za klasičnu proju sa sirom,
koji sam ja malo nadogradila po svom ukusu. Proleće je napokon stiglo, pijace su sve šarenije i lepše, pune mladog povrća, pa sam zato ubacila i malo mladog luka za puniji i bolji ukus. Jako mi se dopao krajnji rezultat! Promenila sam i oblik, ovako je malo atraktivnije, zar ne? ;)





Potrebno je za 12 mafina:


2 jaja
1 čaša od 2dl brašna (pola kukuruznog-pola pšeničnog)
1/2 čaše ulja
1/2 čaše mleka
malo praška za pecivo
soli po ukusu, pola kašičice je dovoljno
1 struk mladog luka, ili samo perca od 2 struka
malo šunke iseckane na kockice
malo fete, takodje iseckane na kocke

Priprema:


Umutite jaja penasto mikserom, dodajte so, brašno sa praškom za pecivo, mleko i ulje pa još malo promešajte da se lepo sjedine sastojci.
Šunku, fetu i mladi luk iseckajte pa dodajte u smesu sa jajima. Promešajte varjačom.




U kalup za mafine stavite korpice, pa rasporedite smesu puneći korpice do vrha. Imaćete taman za 12 korpica. 
Zagrejte rernu na 180 stepeni i ispecite projice dok ne porumene, 15-20 min.





Napomena:


Ovo je polovina mere, za jedan kalup. Ukoliko hoćete da pečete proju u plehu, samo poduplajte sastojke i dobićete divnu i mekanu proju koju možete da isečete na kocke i poslužite uz jogurt ili kiselo mleko.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови