Пређи на главни садржај

Vanil krem-štrudla




Odavno je ova štrudla omiljena u mojoj kući. Verujte mi, sa razlogom je tako! Ukusom je veoma slična krempiti, koju inače obožavamo, tako da nas je na prvi griz osvojila. Veoma je lepa topla, ali moja preporuka je da je poslužite hladnu, izvanredna je!
Uz dodatak nekog voća, višnje naročito preporučujem, mada je i sa kupinama prelepa, dobićete osvežavajući, slatko-kiselkasti dezert koji je idealan za predstojeće tople dane.
Recept je na Coolinarici objavila moja draga drugarica Jeka, koju sam imala prilike da upoznam prošle nedelje, na moje veliko zadovoljstvo! 



A za ovu štrudlu biće vam potrebno:

1 pakovanje (500 g) kora za pitu

za prvi fil:
3 jaja
3 kašike šećera
1 šolja (od 2 dl) ulja
pola šolje pšeničnog griza
1 šolja jogurta
1 kesica praška za pecivo

za drugi fil:
1 l mleka
9 kašika šećera
3 kesice pudinga od vanile




Priprema:
Prvo pripremite drugi fil. Skuvajte puding u mleku sa šećerom, klasično,  kako i inače kuvate puding, i ostavite da se malo prohladi. Ne sasvim, potrebno je da bude topao kada filujete  kore. Mešajte povremeno da se ne bi stvorila korica na pudingu.
Za to vreme pripremite prvi fil. Umutite belanca sa šećerom pa dodajte žumanca, umutite još malo i onda dodajte ulje, griz, prašak za pecivo i jogurt. Promešajte mikserom da se sve sjedini.
Kore razdvojite i podelite na 4 dela po 4-5 kora, u zavisnosti od toga koliko kora imate u pakovanju.
Raširite jednu koru i premažite je sa 3-4 kašike prvog fila. Tako uradite i sa drugom, trećom i četvrtom korom ako je imate, a na poslednju koru uz ivicu stavite puding u malim gomilicama. Znači, poslednju koru ne premazujete filom sa jajima, već samo stavite topao puding i urolate sve zajedno oblikujući malu štrudlu. 
Tako uradite i sa preostalim korama. Ja obično  poslednju, četvrtu štrudlu, obogatim nekim voćem, poredjam ga odozgo preko pudinga i pažljivo urolam.



Rolate poredjajte na papir u plehu pa ih premažite ostatkom fila, ili poprskajte sa malo ulja i ispecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta, dok fino ne porumeni odozgo.
Ostavite je da se malo prohladi pa je posipite prah šečerom, skuvajte neku omiljenu kaficu i uživajte! 
Prijatno!


Коментари

  1. Jao, Jekago...puno je divnih recepata objavila na Coolinarici!I ovo je jako zanimljivo

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, često kuvam po njenim receptima, baš mi gode. Ovu štrudlu toplo preporučujem što pre ;)

      Избриши
  2. Анониман25. јун 2013. 14:33

    Zaista divna štrudla. Već drugi put je pravim sa Dr. Oetker pudingom od vanile. Divne su Vam fotografije.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno! Drago mi je da delimo mišljenje što se tiče ove predivne štrudle. Pozdrav!

      Избриши
  3. Fantasticno izgleda i nisam nikada probala nista slicno, tako mami da se isproba sto pre.:)))

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala vam! Toplo preporučujem da isprobate ovu štrudlu što pre, hladna je izvanredna, a stižu nam topli dani....

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Posni sitni kolači

Nedavno sam objavila post sa sitnim kolačima i većina od njih je bila posna, a sada evo još nekoliko recepata za sitne posne kolače. Svi su izuzetno ukusni, napravljeni od posnih sastojaka, ali ih veoma lako možete preobratiti u masnu varijantu i napraviti za neko popodnevno druženje uz kaficu.

Zalivena pita sa višnjama

Pitu sa višnjama uglavnom svi vole. Ja lično najviše volim kad je prokisela, bez šećera, takva mi najviše prija. Ukusi su različiti pa sam tako i ja odlučila da udovoljim muškom delu porodice koji  ipak voli kad je slatkiš sladak, i zato sam im pripremila ovu bogatu varijantu pite sa višnjama, zalivenu šerbetom , sočnu i slatku.