Translate

субота, 06. фебруар 2016.

Oblande sa orasima



Nakon duze pauze ponovo se malo druzim sa vama.   Novonastale okolnosti mi vec poduze ne ostavljaju dovoljno prostora za eksperimentisanje u kuhinji,  ali ipak po nesto jednostavno i brzo stigne da se napravi ili umesi. Takve su i ove oblande: brze, ukusne i fine, bas onako starinski fine.   Isprobajte ih. 
I jos nesto,  zelim da Vam se zahvalim sto ste tu, sto posecujete i istrazujete ovaj blog.
Do skorog kuckanja,  pozdrav....

1 velika oblanda
300 ml mleka
400 g secera
2 kesice vanilin secera
250 g putera ili margarina
250 g mlevenih oraha
250 g mlevenog keksa





Priprema :
U dublju serpu sipajte mleko i stavite na sporet da prokljuca. Smanjite vatru, dodajte secer i vanilin secer i  neprestano mesajte dok se ne rastope.  Sklonite serpu sa sporeta i dodajte puter isecen na tanke listice, promesajte kratko  i odmah umesajte mlevene orahe i keks.  Vrucim filom nafilujte cetiri lista oblande, poklopite petim listom, blago predjite rukom odozgo kako bi se list "zalepio" za fil, a zatim stavite neki tezi predmet preko oblande i ostavite da se dobro stegne, najbolje 24h.   
Oblandu isecite na stanglice i posluzite



2 коментара:

  1. Drago mi je da vidim novi receptic na tvom blogu.:) Veliki pozdrav ti leti!

    ОдговориИзбриши
  2. Svima nama ponekad okolnosti baš ne idu na ruku, držim fige za više vremena za provesti u kuhinji.

    ОдговориИзбриши