Oblande sa orasima
Nakon duze pauze ponovo se malo druzim sa vama. Novonastale okolnosti mi vec poduze ne ostavljaju dovoljno prostora za eksperimentisanje u kuhinji, ali ipak po nesto jednostavno i brzo stigne da se napravi ili umesi. Takve su i ove oblande: brze, ukusne i fine, bas onako starinski fine. Isprobajte ih.
I jos nesto, zelim da Vam se zahvalim sto ste tu, sto posecujete i istrazujete ovaj blog.
Do skorog kuckanja, pozdrav....
- Potrebno je:
- (original recepta)
1 velika oblanda
300 ml mleka
400 g secera
2 kesice vanilin secera
250 g putera ili margarina
250 g mlevenih oraha
250 g mlevenog keksa
U dublju serpu sipajte mleko i stavite na sporet da prokljuca. Smanjite vatru, dodajte secer i vanilin secer i neprestano mesajte dok se ne rastope.
Sklonite serpu sa sporeta i dodajte puter isecen na tanke listice, promesajte kratko i odmah umesajte mlevene orahe i keks.
Vrucim filom nafilujte cetiri lista oblande, poklopite petim listom, blago predjite rukom odozgo kako bi se list "zalepio" za fil, a zatim stavite neki tezi predmet preko oblande i ostavite da se dobro stegne, najbolje 24h.
Oblandu isecite na stanglice i posluzite
Oblandu isecite na stanglice i posluzite
Drago mi je da vidim novi receptic na tvom blogu.:) Veliki pozdrav ti leti!
ОдговориИзбришиSvima nama ponekad okolnosti baš ne idu na ruku, držim fige za više vremena za provesti u kuhinji.
ОдговориИзбриши