Пређи на главни садржај

Kokos-višnja mafini


Mafini su kod mene na redovnom repertoaru sto se brzinskih poslastica tice. Sa cokoladom ili kakaom, raznim vocem, svezim ili iz zamrzivaca, uvek su fini i prakticni za posluzenje uz kafu. Danas vam preporucujem da probate i ovu kombinaciju sa visnjama i kokosom. Nadam se da ce vam se dopasti. 

(original recepta)

Potrebno je:
250 g brašna
100 g kokosa
100 g šećera
1 vanilica
150 g kisele pavlake
100 ml mleka
75 ml ulja
2 jaja
1 prašak za pecivo
na vrh noža sode bikarbone
višnje





Priprema:


Veoma jednostavno se pripremaju, nije potrebno da odvajate posebno "mokre" i "suve" sastojke, ali ako ste tako navikli, onda mozete.   
Jaja i šećer penasto umutite. Dodajte ostale sastojke i lagano mešajte da se sjedine. Punite modlice za mafine testom, a odozgo utisnite po 2-3 višnje. Pecite na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Pečene mafine posipite prah šećerom i poslužite.





Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Posni sitni kolači

Nedavno sam objavila post sa sitnim kolačima i većina od njih je bila posna, a sada evo još nekoliko recepata za sitne posne kolače. Svi su izuzetno ukusni, napravljeni od posnih sastojaka, ali ih veoma lako možete preobratiti u masnu varijantu i napraviti za neko popodnevno druženje uz kaficu.

Zalivena pita sa višnjama

Pitu sa višnjama uglavnom svi vole. Ja lično najviše volim kad je prokisela, bez šećera, takva mi najviše prija. Ukusi su različiti pa sam tako i ja odlučila da udovoljim muškom delu porodice koji  ipak voli kad je slatkiš sladak, i zato sam im pripremila ovu bogatu varijantu pite sa višnjama, zalivenu šerbetom , sočnu i slatku.