Translate

недеља, 14. фебруар 2016.

Kokos-višnja mafini


Mafini su kod mene na redovnom repertoaru sto se brzinskih poslastica tice. Sa cokoladom ili kakaom, raznim vocem, svezim ili iz zamrzivaca, uvek su fini i prakticni za posluzenje uz kafu. Danas vam preporucujem da probate i ovu kombinaciju sa visnjama i kokosom. Nadam se da ce vam se dopasti. 

(original recepta)

Potrebno je:
250 g brašna
100 g kokosa
100 g šećera
1 vanilica
150 g kisele pavlake
100 ml mleka
75 ml ulja
2 jaja
1 prašak za pecivo
na vrh noža sode bikarbone
višnje





Priprema:


Veoma jednostavno se pripremaju, nije potrebno da odvajate posebno "mokre" i "suve" sastojke, ali ako ste tako navikli, onda mozete.   
Jaja i šećer penasto umutite. Dodajte ostale sastojke i lagano mešajte da se sjedine. Punite modlice za mafine testom, a odozgo utisnite po 2-3 višnje. Pecite na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Pečene mafine posipite prah šećerom i poslužite.





3 коментара: