Пређи на главни садржај

Cokoladni mafini sa tikvicama




Ovo je za odličan način da se "sakriju" tikvice i integralno brašno za one koji baš i ne vole ovakve kombinacije, prolazi verujte.

Umesto integralnog brašna možete staviti obično pšenično, ako ne volilte med dodajte šećer umesto njega, ali je preporuka da ih ovako pravite jer su mafini veoma sočni, meki i dovoljno slatki, a tikvice se i ne primećuju, a tu su za dodatnu sočnost i ukus. 



Potrebno je:
(original recepta)
160 g belog pseničnog brašna
130 g integralnog brašna 
280 g sitno rendanih tikvica
jaja
1 puna kašika tamnog kakao praha
120 g šećera  

3 pune kašike meda  
110 ml ulja
100 ml jogurta  

100g čokolade za kuvanje (45% kakaa)  
1 kašičica ekstrakta vanile
prstohvat soli   

1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice cimeta 





Priprema: 
Otopite čokoladu na pari i ostaviti je sa strane.
U jednoj posudi pomešajte obe vrste brašna, so, cimet, kakao, sodu bikarbonu i prašak za pecivo.
U drugoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom. Polako dodajte ulje i sve vreme mutite. Zatim dodajte jogurt, med i vanilu i izmiksati da sve sjedini.
Dodajte ocedjene tikvice i kratko sve zajedno umutite.
Dodajte i suve sastojke i mutite najmanjom brzom i na kraju umešajte otopoljenu čokoladu.
Sipajte smesu u podmazan ili korpicama obložen kalup za mafine i pecite ih 20-ak min na 180 stepeni.
Pre pečenja mafine možete posuti seckanom čokoladom.
Pečene mafine po želji pospite šećerom u prahu.
Prohladite ih  15-20 min i uživajte.



Коментари

Популарни постови са овог блога

Slatko od smokve

Oduvek se kuvalo u našoj kući. Imali smo jednu veliku smokvu u voćnjaku iza kuće u selu, radjala je odlično tako da mama nije propuštala priliku da skuva slatko svake godine, obavezno!

Štrudlice sa pekmezom

Veoma nežne, prhke štrudlice sa domaćim pekmezom, koje su idealne za posluženje uz čaj ili kafu, bile su na meniju pre par dana kod mene, pa vam ih danas toplo preporučujem!

Kolači sa rozen koricama

Predstaviću vam dva odlična recepta za kolače sa rozen koricama. Pored toga što se relativno jednostavno i brzo pripremaju, veoma su izdašni, za velike proslave i slave su idealni. Prvi je veoma interesantan, šaren, sa bogatom aromom lešnika i keksa, dok je drugi čokoladni,  laganiji i kremastiji. Ne bih mogla da se odlučim koji je lepši;)