Пређи на главни садржај

Zapecene palacinke





Potrebno je:
10 palačinki
nadev
1 veća kriška starog sira
1 jaje
150 g dimljene svinjske pršute
malo kečapa
malo ljutenice ili ajvara
preliv
1 čaša pavlake
1 jaje
malo mleka 
so

moo 


Priprema:
Palačinke ispecite kako to i inače radite, odvojite 10 za ovo jelo, a ostatak premažite nutelom i pojedite ;)
Sir izgnječite i pomešajte sa jajetom koje ste prethodno lagano izmutili viljuškom. Posolite malo ako volite slanije, ali pazite, prvo proverite koliko je sir slan. Pršutu iseckajte.
Palačinke premazujte filom od sira i jaja, pobacajte odozgo seckanu pršutu, stavite malo kečapa, ljutenice ili ajvara odozgo i urolajte.


Vatrostalnu posudu premažite uljem i poređajte prvi red od pet palačinki, premažite ih odozgo sa malo umućenog preliva od pavlake, jaja i mleka i poređajte drugi red palačinki. Sve bogato premažite preostalim prelivom i zapecite u rerni na 200 stepeni dok fino ne porumeni odozgo.  Ako volite kackavalj, narendajte ga preko i dobicete divnu koricu. 
Gotovo jelo ostavite par minuta da se prohladi, zatim isecite na kocke i posluzite toplo. 



Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Štrudlice sa pekmezom

Veoma nežne, prhke štrudlice sa domaćim pekmezom, koje su idealne za posluženje uz čaj ili kafu, bile su na meniju pre par dana kod mene, pa vam ih danas toplo preporučujem!

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Sedmo nebo

Ako ste ljubitelj kremastih, neznih i prefinjenih kolaca onda je ovaj recept za vas. Od srca vam preporucujem da ga isprobate.