Пређи на главни садржај

Zapecene palacinke





Potrebno je:
10 palačinki
nadev
1 veća kriška starog sira
1 jaje
150 g dimljene svinjske pršute
malo kečapa
malo ljutenice ili ajvara
preliv
1 čaša pavlake
1 jaje
malo mleka 
so

moo 


Priprema:
Palačinke ispecite kako to i inače radite, odvojite 10 za ovo jelo, a ostatak premažite nutelom i pojedite ;)
Sir izgnječite i pomešajte sa jajetom koje ste prethodno lagano izmutili viljuškom. Posolite malo ako volite slanije, ali pazite, prvo proverite koliko je sir slan. Pršutu iseckajte.
Palačinke premazujte filom od sira i jaja, pobacajte odozgo seckanu pršutu, stavite malo kečapa, ljutenice ili ajvara odozgo i urolajte.


Vatrostalnu posudu premažite uljem i poređajte prvi red od pet palačinki, premažite ih odozgo sa malo umućenog preliva od pavlake, jaja i mleka i poređajte drugi red palačinki. Sve bogato premažite preostalim prelivom i zapecite u rerni na 200 stepeni dok fino ne porumeni odozgo.  Ako volite kackavalj, narendajte ga preko i dobicete divnu koricu. 
Gotovo jelo ostavite par minuta da se prohladi, zatim isecite na kocke i posluzite toplo. 



Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Posni sitni kolači

Nedavno sam objavila post sa sitnim kolačima i većina od njih je bila posna, a sada evo još nekoliko recepata za sitne posne kolače. Svi su izuzetno ukusni, napravljeni od posnih sastojaka, ali ih veoma lako možete preobratiti u masnu varijantu i napraviti za neko popodnevno druženje uz kaficu.

Zalivena pita sa višnjama

Pitu sa višnjama uglavnom svi vole. Ja lično najviše volim kad je prokisela, bez šećera, takva mi najviše prija. Ukusi su različiti pa sam tako i ja odlučila da udovoljim muškom delu porodice koji  ipak voli kad je slatkiš sladak, i zato sam im pripremila ovu bogatu varijantu pite sa višnjama, zalivenu šerbetom , sočnu i slatku.