среда, 21. новембар 2018.

Mafini sa ajvarom i krompirom


Slani mafini su mi posebno zanimljivi i stalno sam u potrazi za nekim novim receptom.
Kada sam na IG kod Tanje Đorđević spazila sliku, znala sam da moram da ih isprobam. Recept je u originalu sa bloga Like chocolate i mogu vam reći da je zaista neobičan jer se u smesu dodaje sirov narendani krompir koji mafinima daje sočnost, a tu su i feta sir i ajvar za dodatnu aromu. Toplo vam ih preporučujem. 


MAFINI SA AJVAROM I KROMPIROM

Potrebno je:
200 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
2 jaja
100 ml jogurta
50 ml ulja
75 g ajvara
150 g sirovog krompira
100 g feta sira
po želji susam, laneno seme ili semenke suncokreta


Priprema:
Sve sastojke prethodno pripremite pa uključite rernu na 180 stepeni da se zagreva. Prvo narendajte krompir u posebnoj činiji. Pomešajte odvojeno suve i mokre sastojke. Umutite jaja mikserom ili žicom, dodajte jogurt, ulje i ajvar. Umešajte u smesu suve sastojke, brašno, so i prašak za pecivo, a zatim i rendani krompir i izmrvljeni feta sir. Malo fete ostavite sa strane, trebaće vam za kasnije. Sve sastojke špatulom promešajte. U kalup za mafine stavite papirnate korpice i punite ih smesom. Smese ima dovoljno za tačno 12 mafina. Odozgo stavite po malo feta sira i blago ga utisnite nožem u smesu i posipite semenkama po želji. Pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Poslužite toplo. Prijatno!


2 коментара: