Rolat sa džemom

Rolat spada u one brzinske poslastice koje su pogodne za svaki dan, kada vam je potrebno nešto slatko na brzinu. Odlikuju se brzom i jednostavnom pripremom, a dekorativni su i veoma ukusni, a možete ih filovati džemom po želji.
Relativno često ih pravim, on onih najprostijih kao što je ovaj u nastavku posta, do onih finijih sa raznim kremovima koji spadaju u svečanije poslastice. Ovaj moj običan rolat sam filovala džemom od šljiva i  dodatno obogatila čokoladnom glazurom, ali je sasvim ok i ako ga samo posipete šećerom u prahu.


ROLAT SA DŽEMOM

Potrebno je:
za koru
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
za fil
džem po želji
dekoracija
50 g čokolade
1 kašika ulja


Priprema:
Odvojite belanca od žumanca pa belanca umutite sa šečerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca i penasto umutite. Na kraju umešajte brašno i špatulom lepo promešajte. Pleh od rerne obložite papirom pa rasporedite masu. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 10 minuta pazeći da krajevi ne izgore. Pečenu koru zajedno sa papirom urolajte u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi. Zatim razmotajte, skinite papir i premažite džemom pa čvrsto umotajte rolat. Otopite čokoladu sa uljem na tihoj vatri i prelijte preko. Ostavite da se fino stegne pa isecite, skuvajte kafu i uživajte.

Коментари

Популарни постови