среда, 12. јун 2019.

Kajgana sa šampinjonima



Kada vam je potreban brz, jednostavan i ukusan doručak, predlažem da spremite kajganu sa šampinjonima.
Baš takvo nešto mi je trebalo pre par dana, a u frižideru se našlo nekoliko šampinjona preostalih od pripreme pice prethodne večeri, jaja i crnog luka uvek imam u kući, i eto ukusnog obroka. Moram vam priznati da sam prvi put spremala ovakvu kajganu i da mi se izuzetno dopala pa zato i beležim recept za na dalje. Spremite neku finu salaticu uz to i neka vam je prijatno!

KAJGANA SA ŠAMPINJONIMA
Potrebno je:
za jednu osobu
1 manja glavica crnog luka
5-6 većih šampinjona
2 jaja
seckani peršun
malo ulja
so, biber

Priprema:
Crni luk iseckajte na režnjeve i propržite na malo ulja. Šampinjone operite i iseckajte tanko na listiće pa dodajte u tiganj i pržite zajedno sa lukom. Šampinjoni će otpustiti malo vode i fino će se izdinstati. Posolite, pobiberite i dodajte seckani peršun pa lepo promešajte. Jaja i malo soli umutite viljuškom i prelijte pečurke. Pustite da se prži dok fino ne porumeni sa donje strane pa okrenite da se isprži i sa gornje strane. Poslužite toplo uz sezonsku salatu. Prijatno!

1 коментар: