Kapri rolat


Sezona jagoda je u punom jeku, pa ih treba iskoristiti za pripremu poslastica, kao i zimnice, naravno.
Danas vam predstavljam rolat sa divnim, mirisnim jagodicama, kremom od krem sira i bele čokolade i omotačem od crne čokolade. Zvuči primamljivo, zar ne? Recept je sa bloga Iz moje kuhinje , a vi probajte i javite utiske.


KAPRI ROLAT

Potrebno je:
kora
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašike ulja
1 kašičica praška za pecivo
fil od jagoda
300 g jagoda
10 kašika šećera
300 ml vode
2 pudinga od jagode
beli fil
200 ml slatke pavlake
200 g krem sira
100 g bele čokolade
čoko preliv
100 g čokolade
50 g putera
dekoracija
150 g šlaga
rendana čokolada
jagode

Priprema:
Prvo je potrebno da ispečete koricu. Umutite belanca uz postepeno dodavanje šećera, zatim dodajte žumanca i sve penasto umutite mikserom. Dodajte brašno, prašak za pecivo i ulje i izmešajte špatulom. Smesu izlijte na papirom obložen pleh od rerne i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 10 minuta. Da je kora pečena znaćete po tome što će se malo po krajevima odvojiti od papira, ali ipak pazite da ostane svetle boje.
Pečenu koru zajedno sa papirom urolajte u krpu i ostavite da se ohladi.
Za to vreme pripremite filove. Jagode operite i sitno iseckajte. Stavite u šerpu sa šećerom i polovinom vode i kuvajte tri minuta od trenutka kada počne da vrije. Puding razmutite sa ostatkom vode, ulijte u jagode i skuvajte fil. 
Koru odvojite od papira i premažite je vrelim pudingom. Čokoladu i puter otopite i premažite preko pudinga. Ostavite pleh u frižideru oko 15 minuta da se puding i čokolada ohlade i stegnu. 
Za to vreme umutite slatku pavlaku, dodajte krem sir i otopljenu i malo prohlađenu belu čokoladu. Premažite beli fil preko čokoladne glazure i pažljivo umotajte rolat. 
Za dekoraciju umutie šlag sa potrebnom količinom mleka ili kisele vode i ukrasite rolat. Odozgo dekorišite rendanom čokoladom i jagodama. Rolat dobro ohladite pre sečenja, najbolje preko noći.

Коментари

Популарни постови