Prolećna salata


Proleće je stiglo, cela priroda oko nas buja i raste, a pijace su prepune raznovrsnog povrća. Sada je pravo vreme da se posvetimo svom zdravlju i svom organizmu podarimo preko potrebne minerale i vitamine. Predlažem vam da probate ovu najjednostavniju moguću salatu, bez ikakvih preliva i dresinga, tako da je možete jesti bez griže savesti. Količina koju sam navela u receptu je ona koju ja pravim za tročlanu porodicu, a vi je prilagodite svojim potrebama. Preporuka je da salatu napravite neposredno pre nego što ćete je poslužiti. A poslužiti je možete bukvalno uz sve, odlično ide uz roštilj, uz kuvana jela ili kao samostalan obrok za laganu užinu.

PROLEĆNA SALATA

Potrebno je:
1-2 krastavice
1 veza rotkvica ( oko 5-6 komada)
2 struka mladog crnog luka
2 struka mladog belog luka
središnji listovi zelene salate
so. sirće, ulje

Priprema:

Operite povrće. Krastavac oljuštite i naseckajte na krugove. Rotkvice očistite i takođe iseckajte na krugove. Mladi luk, i crni i beli, iseckajte na krugove takođe, ali i beli i zeleni deo. Odvojite listove zelene salate pa ih isecite na trake. 
Posolite po ukusu, meni je dovoljna 1 manja kašičica soli, poprskajte sirćetom i uljem i lagano promešajte salatu koristeći dve kašike. 
Možete koristiti maslinovo ulje ako volite. 
Poslužite odmah.

Коментари

Популарни постови