уторак, 06. октобар 2020.

Meksička salata


Ovu salatu možete da poslužite samostalno ili kao prilog uz roštilj ili neko pečeno meso. Prava meksička salata je ljuta, pa ako volite dodajte i jednu ljutu papričicu. Mi smo više za ovakvu blažu verziju. Ono što meksičku salatu čini posebnom je šarenilo povrća koje se spaja i prožima čineći je fantastično ukusnom. Obavezno probajte.

MEKSIČKA SALATA

Potrebno je:
1 konzerva crvenog pasulja
1 manja konzerva kukuruza
nekoliko čeri paradajza
1 narandžasta sveža paprika
1 crveni luk
biber
so
maslinovo ulje
sok od pola limuna
2 čena belog luka
peršun, bosiljak

Priprema:
Svežu papriku operite i isecite na kockice. 
Čeri paradajz presecite na polovine.
Crni luk iseckajte na tanke režnjeve, a beli luk isecite sitno.
Peršun i bosiljak takođe sitno iseckajte.
U dubljoj posudi pomešajte sve sastojke, začinite i posolite po ukusu.
Ohladite malo u frižideru pa poslužite.


Нема коментара:

Постави коментар

Printfriendly