Posna krompir čorba sa šampinjonima

 

Da posna jela mogu biti itekako ukusna, svima nam je dobro poznato. Takva je i ova jednostavna čorba, veoma ukusna i fina, samo od povrća, bez mesa, znači posna i idealna za dane posta i za sutrašnji Veliki petak, ako postite. Ja sam je spremala sa šampinjonima, a vi možete i sa drugom vrstom pečuraka, na primer sa vrganjima, mislim da bi bila još lepša. Veoma brzo se priprema, zdrava je i ukusna, a dobro znamo koliko je bitno hraniti se na kašiku.



POSNA KROMPIR ČORBA SA ŠAMPINJONIMA

Potrebno je:
1 glavica crnog luka
2 manje šargarepe
200 g šampinjona
4 krompira
2 kašike brašna
2 kašičice aleve paprike
seckan peršun
so, biber, vegeta, origano
ulje


Priprema:
Crni luk i šargarepu očistite, luk sitno iseckajte, a šargarepu isecite na kolutove i prodinstajte na ulju u dubljoj šerpi.
Šampinjone operite i iseckajte na listiće pa dodajte u šerpu i sve fino izdinstajte. Posolite malo da bi pečurke pustile malo vode.
Za to vreme očistite krompir i iseckajte ga na sitnije kockice. 
Kad su se luk, šargarepa i šampinjoni izdinstali, dodajte dve kašike brašna, promešajte i kratko upržite pa dodajte i alevu papriku i krompir. Sve izmešajte, nalijte vodom, onako da pređe preko povrća, dodajte biber, so i vegetu, i origano ako volite i pustite da se krčka na srednjoj temperaturi. Po potrebi dolijte još malo vode i krčkajte do željene gustine. Pred kraj dodajte seckan peršun i promešajte.
Poslužite toplo uz salatu po izboru.

Коментари

Популарни постови