Lovačke šnicle sa šampinjonima



Ovo je jedno vrlo jednostavno, a tako sočno i ukusno jelo koje se svima dopada. Spoj mekanog mesa i povrća u finom sosu od belog vina, ma idealno za nedeljni ručak, recimo. Obično se priprema od junećeg mesa, pa pri kupovini birajte ono sa manje masnoće i žilica sa strane, kako bi se ravnomerno izdinstalo i bilo sočno i mekano. Možete poslužiti samo salatu uz ovo jelo, a uz krompir pire, ili recimo skuvanu testeninu ili pirinač, bilo bi idealno. Način pripreme, onako kako ja spremam, je u nastavku, pa izvolite.

LOVAČKE ŠNICLE SA ŠAMPINJONIMA

Potrebno je:
500 g junećih šnicli
400 g šampinjona
2 glavice crnog luka
3 češnja belog luka
2 dl belog vina
i još..
brašno
ulje
biber, so, vegeta
lovorov list
seckani peršun

Priprema:
Juneće šnicle blago izlupajte čekićem za meso. 
Uvaljajte ih u brašno sa obe strane i ispržite na ulju u tiganju. Pržite ih kratko sa obe strane, samo dok ne promene boju, a zatim ih izvadite iz tiganja. Isto uradite i sa preostalim šniclama, pa kad budete ispržili i poslednju, vratite ih sve u tiganj. Pobiberite, posolite, dodajte lovorov list i sitno iseckan beli luk pa nalijte belim vinom i na tihoj vatri pustite da se krčka.
Odvojeno ispržite crni luk iseckan na rebarca, dodajte pečurke takođe iseckane na listiće, promešajte i propržite desetak minuta, dok voda ne ispari.
Zatim pečurke prebacite u tiganj sa šniclama, nalijte malo vode i ostavite da se krčka još malo. Pre služenja pospite seckanim peršunom.
Poslužite uz krompir pire, pirinač, njoke, makarone i uz puno sezonske salate.

Коментари

Популарни постови