Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за јул, 2013

Prženija

Jelo koje se izgovara sa akcentom! Tipično za južne krajeve Srbije, pa otuda i taj poseban akcenat. Prženiju ili prženo je najbolje spremati sa "mršavim" paprikama, pa je tako najsladje pred kraj sezone  kad ostane na stabljikama po koja paprika, onako prosušena i mršava. Mi te paprike zovemo "vrške".

Kafanska ljutenica

Vreme zimnice je počelo! Uveliko se spremaju slatka, kompoti, džemovi, a evo stiže i paradajz na otvorenom pa je pravo vreme da vam predstavim recept za ovu ljutenicu.

Kantarionovo ulje

Prava blagodet iz prirode! Ovih dana pijace su pune malih, žutih buketića koje bakice nude na prodaju. Tako sam i ja odlučila da ipak napravim malu količinu ovog lekovitog ulja i tako dopunim svoje zalihe od prošle godine, koje uveliko trošim zadnjih dana. O njegovim lekovitim svojstvima možete pročitati na netu,

Festival folklora

Prošle nedelje je u Nišu održan 6. Medjunarodni studentski festival folklora koji je okupio igračke ansamble iz nekoliko zemalja iz okruženja, ali i iz dalekog sveta, iz Meksika i Indonezije.

Posni kolač sa višnjama

Lagan, postan, voćni kolač sa višnjama, ali po vašoj želji ga možete napraviti i sa drugim voćem. Sa jagodama je takodje lep, a verujem i sa malinama. Biskvit je sočan i mekan, nimalo suv kao što se uobičajeno misli za posne biskvite, a fil lagan sa ponekim komadićem voća, onako da se oseti za pod zub.

Pita sa jabukama

Stigle su za branje naše prve jabuke, prokisele, prelepe, sveže i vrlo malo prskane, uglavnom sredstvima za prihranu, čisto radi održavanja voćnjaka. Samim tim, idelalne za "živu" konzumaciju, a naravno i za pitu.

Džem od kajsija i banana

Fantastičan spoj ukusa i mirisa prožimaju se u ovom prelepom džemu! Oduševila me je tekstura, boja, to što ne preovladava ukus banane, već tek dopunjuje aromatični ukus kajsije, predivno zaista.

Snickers torta

Bogata, punog čokoladnog ukusa, krckava, veoma jaka, raskošna torta za svečane prilike! Prava kalorijska bomba, reklo bi se, ali može se ponekad priuštiti i nešto takvo. Ovo je torta koja je takoreći, identična Snickers čokoladicama. Pravi užitak za nepce i za sva čula ;)