Snickers torta
Bogata, punog čokoladnog ukusa, krckava, veoma jaka, raskošna torta za svečane prilike! Prava kalorijska bomba, reklo bi se, ali može se ponekad priuštiti i nešto takvo. Ovo je torta koja je takoreći, identična Snickers čokoladicama. Pravi užitak za nepce i za sva čula ;)
Potrebno je:
za 3 kore:
12 belanaca
450 g šećera
3 kašike brašna
450 g kikirikija
za fil:
12 žumanaca
200 g šećera
125 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
200 g šećera
125 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
4 kom (od 50 g)
snickers čokoladice
100 g mlečne čokolade
100 g mlečne čokolade
Priprema kora:
Umutite tri kore od po 4 belanca, 150 g šećera, 1 kašikom brašna i 150 g kikirikija ( sirov, neslani kikiriki malo ispecite u rerni
pa ga iseckajte nožem ili u chop chopu ).Pripremite kalup za tortu br.28, obložite dno papirom za pečenje, a stranice blago namastite. Možete koristiti i pravougaoni pleh za pečenje dimenzija 22x33 ili neki sličan.
Kore ispecite jednu po jednu na 180 stepeni oko 20 minuta.
Ostavite ih da se ohlade, a za to vreme napravite fil.
Priprema fila:
Umutite penasto 12 žumanaca sa 200 g šećera, pa ih skuvajte na pari. Posle otprilike desetak minuta kuvanja dodajte naizmenično kockice margarina i čokolade za kuvanje.
Ukuvajte još malo da se sve lepo rastopi i sjedini, pa ostavite fil da se ohladi.
Sitno iseckajte 4 snickers čokoladice i 100 g mlečne čokolade po vašem izboru i dodajte malo po malo u hladan
krem uz stalno mešanje. Nikako nemojte smanjivati količinu čokolade u filu, jer se može desiti da vam onda fil bude redji i da curi.
Krem podelite na dva jednaka dela i isfilujte dve kore, a na treću stavite glazuru od čokolade, ganache ili čokoladni šlag, po želji.
Tortu dobro rashladite pre služenja, isecite na parčad, skuvajte kafu i pustite da sva čula uživaju!
Izgleda zaista raskosno, nisam nikada probala tortu sa kikirikijem ali u kombinaciji sa cokoladom mora biti dobro, bas mami sa tvojih fotki.:))
ОдговориИзбришиEeee onda je vreme da probaš;) Ovu ti tortu toplo preporučujem! Hvala ti Lana.
ОдговориИзбришиCake taste great, thank you for the recipe.
ОдговориИзбришиhttp://chalupnikovi.com/recepty/?p=3415
ОдговориИзбриши