Пређи на главни садржај

Snickers torta



Bogata, punog čokoladnog ukusa, krckava, veoma jaka, raskošna torta za svečane prilike! Prava kalorijska bomba, reklo bi se, ali može se ponekad priuštiti i nešto takvo. Ovo je torta koja je takoreći, identična Snickers čokoladicama. Pravi užitak za nepce i za sva čula ;)


Potrebno je: 
za 3 kore:
12 belanaca
450 g šećera
3 kašike brašna
450 g kikirikija

 
za fil:
12 žumanaca  
200 g šećera  
125 g margarina  
100 g čokolade za kuvanje   
4 kom (od 50 g) snickers čokoladice  
100 g mlečne čokolade 



Priprema kora:
Umutite tri kore od po 4 belanca, 150 g šećera, 1 kašikom brašna i 150 g kikirikija ( sirov, neslani kikiriki malo ispecite u rerni pa ga iseckajte nožem ili u chop chopu ).Pripremite kalup za tortu br.28, obložite dno papirom za pečenje, a stranice blago namastite. Možete koristiti i pravougaoni pleh za pečenje dimenzija 22x33 ili neki sličan.
Kore ispecite jednu po jednu na 180 stepeni oko 20 minuta. 
Ostavite ih da se ohlade, a za to vreme napravite fil.



Priprema fila:
Umutite penasto 12 žumanaca sa 200 g šećera, pa ih skuvajte na pari. Posle otprilike desetak minuta kuvanja dodajte naizmenično kockice margarina i čokolade za kuvanje. Ukuvajte još malo da se sve lepo rastopi i sjedini, pa ostavite fil da se ohladi.
Sitno iseckajte 4 snickers čokoladice i 100 g mlečne čokolade po vašem izboru i dodajte  malo po malo u hladan krem uz stalno mešanje. Nikako nemojte smanjivati količinu čokolade u filu, jer se može desiti da vam onda fil bude redji i da curi.
Krem podelite na dva jednaka dela i isfilujte dve kore, a na treću stavite glazuru od čokolade, ganache ili čokoladni šlag, po želji.
Tortu dobro rashladite pre služenja, isecite na parčad, skuvajte kafu i pustite da sva čula uživaju!

Коментари

  1. Izgleda zaista raskosno, nisam nikada probala tortu sa kikirikijem ali u kombinaciji sa cokoladom mora biti dobro, bas mami sa tvojih fotki.:))

    ОдговориИзбриши
  2. Eeee onda je vreme da probaš;) Ovu ti tortu toplo preporučujem! Hvala ti Lana.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Posni sitni kolači

Nedavno sam objavila post sa sitnim kolačima i većina od njih je bila posna, a sada evo još nekoliko recepata za sitne posne kolače. Svi su izuzetno ukusni, napravljeni od posnih sastojaka, ali ih veoma lako možete preobratiti u masnu varijantu i napraviti za neko popodnevno druženje uz kaficu.

Zalivena pita sa višnjama

Pitu sa višnjama uglavnom svi vole. Ja lično najviše volim kad je prokisela, bez šećera, takva mi najviše prija. Ukusi su različiti pa sam tako i ja odlučila da udovoljim muškom delu porodice koji  ipak voli kad je slatkiš sladak, i zato sam im pripremila ovu bogatu varijantu pite sa višnjama, zalivenu šerbetom , sočnu i slatku.