Пређи на главни садржај

Najsočniji kakao mafini



Najsočniji stvarno, verujte mi na reč! 
Mafini su poslastica koju najčešće pravim, verovatno zbog jednostavnosti i brzine pripreme, a i uvek dostupnih sastojaka.
Takvi su i ovi, jednostavni i ukusni kakao mafini sa diskretnom aromom kafe, pa ako volite onda ih isprobajte obavezno.




Potrebno je: 
(original recepta)
suvi sastojci: 
85 g brašna
40 g kakao praha
150 g šećera
½ kašičice praška za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
malo soli 
mokri sastojci: 
100 ml jogurta
50 ml ulja
1 jaje
100 ml tek skuvane kafe


Priprema:

Pomešajte posebno suve, a posebno mokre sastojke (sem kafe!).  Mokre sastojke ulijte u suve, promešajte i na kraju sipajte vrelu kafu.  Smesa će biti ređa, ali takva baš i treba da bude. Napunite modlice za mafine i pecite na 180 stepeni oko 12 minuta.
Pečene mafine prohladite i posipite prah šećerom odozgo. Skuvajte kaficu i uživajte!











Коментари

  1. Lepe slike, a za mafine ti verujem :) Ja bih ipak čajnik i šipak, ne za čaj, nego za gledanje :)

    ОдговориИзбриши
  2. Sta bih mogla umesto kafe da dodam,mozda zagrejano mleko ili nesto drugo?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Možda skuvani kakao? Mislim da bi bolje bilo sa kakaom, mleko ne bi preporucila.

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Posni sitni kolači

Nedavno sam objavila post sa sitnim kolačima i većina od njih je bila posna, a sada evo još nekoliko recepata za sitne posne kolače. Svi su izuzetno ukusni, napravljeni od posnih sastojaka, ali ih veoma lako možete preobratiti u masnu varijantu i napraviti za neko popodnevno druženje uz kaficu.

Kolači sa rozen koricama

Predstaviću vam dva odlična recepta za kolače sa rozen koricama. Pored toga što se relativno jednostavno i brzo pripremaju, veoma su izdašni, za velike proslave i slave su idealni. Prvi je veoma interesantan, šaren, sa bogatom aromom lešnika i keksa, dok je drugi čokoladni,  laganiji i kremastiji. Ne bih mogla da se odlučim koji je lepši;)