Tri posna kolača
Predstavljam vam još tri recepta za posne kolače. Sa kokosom, kikirikijem i čokoladom, sigurna sam da će vam se barem jedan od njih dopasti.
Kikiriki štangle
Potrebno je:
120 g margarina
120 g prah šećera
120 g mlevenog kikirikija
120 g čokolade
120 g izlomljenog keksa
glazura
100 g bele ili crne čokolade (po želji)
3 kašike ulja
Priprema:
120 g margarina
120 g prah šećera
120 g mlevenog kikirikija
120 g čokolade
120 g izlomljenog keksa
glazura
100 g bele ili crne čokolade (po želji)
3 kašike ulja
Priprema:
Margarin
i prah šećer penasto umutite. Dodajte mleveni kikiriki, istopljenu čokoladu i
izlomljeni keks. Dobro promešajte masu i na dasci obloženoj folijom oblikujte
pravougaoni kolač.
Rastopite
čokoladu, belu ili crnu, kako više volite, i prelijte preko kolača. Ostavite da
se stegne i i secite na štangle.
Kolač
napravite par dana ranije kako bi keks omekšao, bolje ćete onda iseći kolač, a
i ukusniji je kad se svi sastojci lepo spoje.
Kokos bajadera
Potrebno
je:
300 g šećera
200 ml vode
250 g margarina
300 g mlevenog keksa
100 g kokosa
glazura
100 g bele čokolade
3 kašike ulja
300 g šećera
200 ml vode
250 g margarina
300 g mlevenog keksa
100 g kokosa
glazura
100 g bele čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
Šećer
i vodu stavite u šerpicu i kad provri kuvajte još 3-4 minuta. Dodajte margarin
i mešajte da se rastopi. Zatim dodajte mleveni keks i kokos i sve dobro
umešajte.
Smesu
izlijte u pleh obložen folijom i ostavite da se stegne. Od polovine ove smese
možete napraviti kuglice i uvaljati ih u keks npr.
Otopite
na pari čokoladu sa uljem i prelijte bajaderu, pa kad se stegne isecite na
štanglice. Bajaderu možete preliti i belim fondanom napravljenim od prah šećera
i malo vode.
Čokoladne rolnice od oblande
Potrebno je:
2 lista male oblande
120 g margarina
120
g prah šećera
120 g čokolade
30 g kakao praha
2 kašike mlevenih badema (oraha)
1 kašika ruma
glazura
50 g čokolade
1 kašika ulja
120 g čokolade
30 g kakao praha
2 kašike mlevenih badema (oraha)
1 kašika ruma
glazura
50 g čokolade
1 kašika ulja
Priprema:
Listove
oblande stavite između dve mokre krpe i ostavite da povuču vlagu i omekšaju. Za
to vreme napravite premaz. Margarin i prah šećer penasto umutite pa dodajte
otopljenu čokoladu, kakao, mlevene orahe ili bademe i kašiku ruma. Dobro
promešajte smesu.
Omekšale
listove oblande rasecite na po dva dela po dužini i svaki deo filujte prethodno
pripremljenom smesom. Lagano umotajte tanke rolatiće od oblande pa ih još malo
kotrljajte napred-nazad po stolu kako bi vam bili jednake debljine i kako bi se
lepo spojile ivice. Ne pritiskajte previše da ne biste slomili oblandu.
Napravljene
rolatiće ostavite da se stegnu pa ih isecite na 6 delova svaki kako bi dobili
24 male rolnice.
Rastopite
čokoladu sa uljem na pari pa umačite krajeve rolnica i ostavite ih da se
stegnu. Po želji, možete polovinu rolnica potopiti skroz u čokoladnu glazuru,
dobićete lep kontrast na tanjiru ;)
Maštoviti i dekorativni kolači za posne slave. Hvala na divnim receptima, trebaće mi :)
ОдговориИзбришиMeni su se dopala sva tri recepta i sva tri kolača. Fantastični su i sačuvaću recepte...
ОдговориИзбришиKrasno izgleda!
ОдговориИзбришиPredivno izgledaju!
ОдговориИзбришиDivni receptici i fotke, bas u pravo vreme.:).:)))
ОдговориИзбришиSuper receptići!
ОдговориИзбришиOdlični kolači.
ОдговориИзбришиMmmm kokos bajaderaaaa<3<3<3
ОдговориИзбришиЗдраво, хвала вам пуно због вашег доброг укуса. Желио бих да знам да ли више од ових малих колача радите као за вријеме чаја? Желео бих да разговарам о томе у приватној поруци ако вам не смета. Ја нисам из ваше земље. Ја користим само Гоогле за превод.
ОдговориИзбриши