Пређи на главни садржај

Medeno srce



Svaka domaćica u svojoj sveščici sa receptima verovatno već ima isti ili sličan ovakav recept za medeno srce. Napisaću vam ipak ovaj svoj, tj. mamin recept koji je omiljen u našoj kući već godinama. Jedino što je novo je začin koji sam nedavno otkrila i koji se odlično uklopio u ovoj priči, a to je čudesni, mirisni kardamom ;)







Potrebno je:
3 čaše brašna
2 čaše šećera
2 čaše mleka
2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice kardamoma
3-4 kašike pekmeza od šljive
premaz
1-2 kašike pekmeza
preliv
3 kašike kakao praha
7 kašike mleka
5 kašike šećera
50 g margarina



Priprema:
U dubljoj činiji izmešajte suve sastojke, brašno, šećer, sodu bikarbonu i cimet. Dodajte mleko i pekmez i izmešajte da se smesa lepo ujednači.
Dublji pleh dim. 28x18 cm ili neki sličan, ali nikako veći, obložite pek papirom i izlijte masu. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta. Proverite čačkalicom da li je testo ispečeno pa  izvadite pleh iz rerne i dok je još vruće premažite sa 1-2 kašike pekmeza.
Ohladite kolač pa ga isecite na kocke.
Za preliv stavite mleko, šećer, kakao i margarin u manju šerpicu i stavite na ringlu da provri. Možete dodati i par kockica čokolade ili kašičicu nesquika po želji. Izmešajte da se sastojci rastope i sjedine pa prelijte kolač.
Čim se kolač malo prohladi, spreman je za degustaciju, pa navalite ;)

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Posni sitni kolači

Nedavno sam objavila post sa sitnim kolačima i većina od njih je bila posna, a sada evo još nekoliko recepata za sitne posne kolače. Svi su izuzetno ukusni, napravljeni od posnih sastojaka, ali ih veoma lako možete preobratiti u masnu varijantu i napraviti za neko popodnevno druženje uz kaficu.

Zalivena pita sa višnjama

Pitu sa višnjama uglavnom svi vole. Ja lično najviše volim kad je prokisela, bez šećera, takva mi najviše prija. Ukusi su različiti pa sam tako i ja odlučila da udovoljim muškom delu porodice koji  ipak voli kad je slatkiš sladak, i zato sam im pripremila ovu bogatu varijantu pite sa višnjama, zalivenu šerbetom , sočnu i slatku.