Medeno srce
Svaka domaćica u svojoj sveščici sa receptima verovatno već ima isti ili sličan ovakav recept za medeno srce. Napisaću vam ipak ovaj svoj, tj. mamin recept koji je omiljen u našoj kući već godinama. Jedino što je novo je začin koji sam nedavno otkrila i koji se odlično uklopio u ovoj priči, a to je čudesni, mirisni kardamom ;)
Potrebno je:
3
čaše brašna
2
čaše šećera
2
čaše mleka
2
kašičice sode bikarbone
1
kašičica cimeta
1/2 kašičice kardamoma
1/2 kašičice kardamoma
3-4
kašike pekmeza od šljive
premaz
1-2 kašike pekmeza
1-2 kašike pekmeza
preliv
3
kašike kakao praha
7
kašike mleka
5
kašike šećera
Priprema:
U dubljoj činiji izmešajte suve sastojke, brašno, šećer, sodu bikarbonu i cimet. Dodajte mleko i pekmez i izmešajte da se smesa lepo ujednači.
Dublji pleh dim. 28x18 cm ili neki sličan, ali nikako veći, obložite pek papirom i izlijte masu. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta. Proverite čačkalicom da li je testo ispečeno pa izvadite pleh iz rerne i dok je još vruće premažite sa 1-2 kašike pekmeza.
Ohladite kolač pa ga isecite na kocke.
Za preliv stavite mleko, šećer, kakao i margarin u manju šerpicu i stavite na ringlu da provri. Možete dodati i par kockica čokolade ili kašičicu nesquika po želji. Izmešajte da se sastojci rastope i sjedine pa prelijte kolač.
Čim se kolač malo prohladi, spreman je za degustaciju, pa navalite ;)
Dublji pleh dim. 28x18 cm ili neki sličan, ali nikako veći, obložite pek papirom i izlijte masu. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta. Proverite čačkalicom da li je testo ispečeno pa izvadite pleh iz rerne i dok je još vruće premažite sa 1-2 kašike pekmeza.
Ohladite kolač pa ga isecite na kocke.
Za preliv stavite mleko, šećer, kakao i margarin u manju šerpicu i stavite na ringlu da provri. Možete dodati i par kockica čokolade ili kašičicu nesquika po želji. Izmešajte da se sastojci rastope i sjedine pa prelijte kolač.
Čim se kolač malo prohladi, spreman je za degustaciju, pa navalite ;)
Ja nemam recept za medeno srce, krajnje je vrijeme da ga spremim u kolekciju.
ОдговориИзбриши