Пређи на главни садржај

Gumeni kolač




Danas vam predstavljam kolač veoma čudnog naziva, za koji ste možda već i čuli, možda ste ga i isprobali, a ako niste preporučujem vam da to učinite uskoro.
Priprema kolača je veoma brza i jednostavna, kore su bez jaja, veoma su elastične i nekako gumene na dodir, pa otuda verovatno potiče i sam naziv kolača. Kremica je jednostavna, fina i slatka, pa ako želite možete smanjiti količinu šećera i u korama i u kremi i tako ga prilagoditi svom ukusu. Ohlađen kolač se veoma lepo i precizno seče, uz kaficu ide skoro pa idealno pa vam preostaje samo da poslušate moj predlog s početka ovog posta ;)





Potrebno je:
kore 
500 ml mleka
2 dl šećera
250 g brašna
3 kašike ulja
4 kašike pekmeza (po želji, npr.od šljive)
2 kašike kakao praha
2 kašičice sode bikarbone
fil
500 ml mleka
150 g šećera
6 kašike brašna
1 vanilice
200 g margarina



Priprema:
Sastojke za kore umutite mikserom. Smesa je retka, poput one za palačinke. Podelite smesu u 4 tanjira ili činije kako bi vam kore bile jednake kad se ispeku. Svaki deo pecite posebno u plehu dim.20x30 cm, na 180 stepeni oko 5-8 minuta. 
Savet: Kore možete peći  iz dva puta, u plehu od rerne i kad se ispeku preseći uzdužno na dva dela. Tako ćete dobiti 4 jednake i lepe kore.
Za fil razmutite brašno u malo mleka, a ostatak mleka sa šećerom i vanilicom stavite da provri. Skuvajte klasičan krem, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Margarin umutite i sjedinite sa hladnim kremom. Sve dobro izmiksajte i filujte kore. Gornju koru premažite tankim slojem kreme i narendajte čokoladu po želji.

Коментари

  1. Jos jednom, divna poslastica kod tebe. Jako dekorativno izgleda, a rekla bih i da je ukusno, mmm...

    ОдговориИзбриши
  2. Prvi puta čujem za ovaj kolač, baš dobro izgleda.

    ОдговориИзбриши
  3. uopšte neizgleda gumeno xa xa xa....
    molim te pokušaj ponovo da se prijaviš na moj blog,nešto sa tvojom prijavom neštima i dalje je staaaari (nepostojeći) blog na tvom popisu.
    veliki zagrljaj ti šaljem...

    ОдговориИзбриши
  4. Kolač je zaista poseban, neobičan i vrijedi ga isprobati, preporuka za one koji ne smiju jaja :)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Posni sitni kolači

Nedavno sam objavila post sa sitnim kolačima i većina od njih je bila posna, a sada evo još nekoliko recepata za sitne posne kolače. Svi su izuzetno ukusni, napravljeni od posnih sastojaka, ali ih veoma lako možete preobratiti u masnu varijantu i napraviti za neko popodnevno druženje uz kaficu.

Zalivena pita sa višnjama

Pitu sa višnjama uglavnom svi vole. Ja lično najviše volim kad je prokisela, bez šećera, takva mi najviše prija. Ukusi su različiti pa sam tako i ja odlučila da udovoljim muškom delu porodice koji  ipak voli kad je slatkiš sladak, i zato sam im pripremila ovu bogatu varijantu pite sa višnjama, zalivenu šerbetom , sočnu i slatku.