Translate

недеља, 18. децембар 2016.

Domaci burek kao iz pekare




Ako volite burek iz pekare, onda verujem da ce Vam se i ova domaca varijanta dopasti. Narocito ako iz nekog razloga ne koristite svinjsku mast u ishrani. Ukus je apsolutno isti, a uzivanje jos vece jer ste ga svojoj porodici napravili sami. Prijatno!



  • Potrebno je:
  • 500 g kora za pitu
  • 300-350 g sira 
  • 250 ml vode (moze i kisele)
  • 125 ml ulja
  • po potrebi soli





  • Priprema:
U dubljem sudu pomesajte vodu i ulje i posolite po ukusu. Pazite ako Vam je sir slan da ne preterate. Mozete koristiti i kiselu vodu umesto obicne. Posle svakog prskanja kora treba da promesate tecnost jer se ulje odvaja od vode.
Okruglu tepsiju br.26 podmazite uljem i stavite 2 kore tako da im krajevi vise preko ivica tepsije. Poprskajte mesavinom ulja i vode. Ostatak kora podelite na grupice od po 3 kora.
Uzmite tri kore i stavite ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih kako bi se lepo smestile.
Preko trece kore poprskajte i namrvite sir. Preko toga ponovo naguzvajte tri kore i tako radite sa svim korama sem poslednje tri. Prvu od tri preostale kore naguzvajte, poprskajte, stavite drugu koru i nju poprskajte i stavite preostali sir pa poklopite poslednjom korom. 
One krajeve koji vise preko tepsije prebacite preko kore i poprskajte
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok lepo ne porumeni odozgo.



1 коментар: