Domaci burek kao iz pekare
Ako volite burek iz pekare, onda verujem da ce Vam se i ova domaca varijanta dopasti. Narocito ako iz nekog razloga ne koristite svinjsku mast u ishrani. Ukus je apsolutno isti, a uzivanje jos vece jer ste ga svojoj porodici napravili sami. Prijatno!
- Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 300-350 g sira
- 250 ml vode (moze i kisele)
- 125 ml ulja
- po potrebi soli
- Priprema:
Okruglu tepsiju br.26 podmazite uljem i stavite 2 kore tako da im krajevi vise preko ivica tepsije. Poprskajte mesavinom ulja i vode. Ostatak kora podelite na grupice od po 3 kora.
Uzmite tri kore i stavite ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih kako bi se lepo smestile.
Preko trece kore poprskajte i namrvite sir. Preko toga ponovo naguzvajte tri kore i tako radite sa svim korama sem poslednje tri. Prvu od tri preostale kore naguzvajte, poprskajte, stavite drugu koru i nju poprskajte i stavite preostali sir pa poklopite poslednjom korom.
One krajeve koji vise preko tepsije prebacite preko kore i poprskajte
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok lepo ne porumeni odozgo.
Kod nas ovako spremljen burek (ili pita sa sirom) uvijek prolazi!
ОдговориИзбришиI dise i mirise sa fotkica.:)))
ОдговориИзбриши