Anabela torta



Recept za ovu tortu odavno čeka svoju priliku za isprobavanje. Prilika se javila pre par dana u vidu
rođendana mogu supruga, i kako sam dobila odrešene ruke da napravim bilo šta što neće puno dragocenog vremena da mi oduzme ( da, da....šta ti je pažljiv mužić 😍...), odlučila sam se za Anabela tortu. U principu, torta spada u  grupu jednostavnih banana torti sa piškotama i jafa keksom, veoma je ukusna i kremasta pa se svima dopala, čak i sinu koji više voli čoko varijante, a tražilo se i parče više. Izdašna je pa možete da poslužite više osoba na dečjim rođendanima, deci će se sigurno mnogo dopasti. Lepo se seče vrućim tankim nožem, ne brinite oko toga, samo je potrebno da blago natopite piškote, keks i biskvitnu stranu jafa keksa pre nego što ih premažete kremom i neće biti problema. Sledi recept...


ANABELA TORTA

Potrebno je:
3 pudinga od vanile
1 l mleka
16 kašika šećera
5 kašika gustina
250 g putera
2 kutije piškota 
2 kutije jafa biskvita
200 g keksa
5 banana
50 g čokolade za kuvanje
3 kesice šlaga
250 ml mleka
+ 100-200 ml mleka za natapanje keksa i piškota

Priprema:
Prašak za puding i gustin rastvorite u 200 ml mleka a ostatak mleka sa šećerom stavite da provri. Smanjite temperaturu ringle, ulijte razmućeni puding i skuvajte gust krem uz neprestano mešanje. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. U hladni krem dodajte penasto umućen puter i dobro umutite mikserom.  Podelite masu na dva dela. U jedan deo dodajte otopljenu čokoladu i dobro izmešajte.
Na pravougaoni poslužavnik poređajte red keksa koji ste prethodno provukli kroz mlako mleko. Ređajte 5 keksa po dužini poslužavnika a 4 po kraćoj strani. Premažite keks polovinom crne kreme pa poređajte red piškota po dužini. Piškote takođe provucite kroz mleko. Sledi polovina žute kreme na koju je potrebno poređati red banana uzdužno sečenih na pola. Banane ređajte isto kao i piškote, po dužoj strani poslužavnika. 
Savet: Banane isecite na pola pa tek onda presecite uzdužno. Ređajte jednu pored druge polovine uklapajući ih naizmenično da imate što manje praznog
prostora.
Preko banana premažite drugu polovinu žute kreme i poređajte red jafa biskvita čokoladnom stranom okrenutom na gore. Donju biskvitnu stranu možete takođe kratko samo provući kroz mleko da bi se kasnije lakše sekla. Premažite preostalom crnom kremom i lepo poravnajte. Na kraju celu tortu premažite šlagom koji ste pripremili prema uputstvu sa kesice. Tortu ostavite malo na sobnoj temperaturi da bi svi biskviti lepše povukli vlagu iz kremova, a zatim je dobro ohladite u frižideru pre sećenja. Prijatno!

Коментари

  1. Ne viđam te često na blogu, znam, svi imamo neke druge obaveze pa se ne stiže...Torta ti izgleda jako lepo, mužu neka je srećan rođendan a tebi puno pozdrava.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови