Пређи на главни садржај

Piletina sa šampinjonima u sosu od pavlake



Jednostavno, ukusno i što je najbitnije, brzo pripremljeno jelo je upravo ono što svima odgovara kada su u stisci sa vremenom i obavezama. Ovo je jedno baš takvo jelo, sa pilećim belim mesom i šampinjonima, u blagom sosu od pavlake, samim tim je i veoma sočno, a o ukusu prosudite sami...



Potrebno je:
1 pileće belo meso
400 g šampinjona
1 glavica crnog luka
1 čaša kisele pavlake
so i vegeta po ukusu
biber, origano
1 list lovora
malo seckanog peršuna
ulje za prženje



Priprema:
Crni luk iseckajte na režnjeve, pileće belo meso na kockice, pa zajedno propržite na ulju dok meso ne pobeli.
Za to vreme iseckajte šampinjone na listiće, dodajte mesu, promešajte i poklopite posudu u kojoj pržite (najbolje bi bilo da je to dublji, veći tiganj sa poklopcem), pa na laganoj vatri dinstajte u sopstvenom soku.
Kad sva voda iz posude ispari dodajte so, biber i ostale začine, promešajte pa dodajte čašu pavlake.
Još jednom promešajte da se lepo sjedini sa mesom i šampinjonima i jelo je gotovo.
Poslužite dok je jos vruće, za ručak ili večeru uz neku vašu omiljenu salatu.



Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Štrudlice sa pekmezom

Veoma nežne, prhke štrudlice sa domaćim pekmezom, koje su idealne za posluženje uz čaj ili kafu, bile su na meniju pre par dana kod mene, pa vam ih danas toplo preporučujem!

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Kolači sa rozen koricama

Predstaviću vam dva odlična recepta za kolače sa rozen koricama. Pored toga što se relativno jednostavno i brzo pripremaju, veoma su izdašni, za velike proslave i slave su idealni. Prvi je veoma interesantan, šaren, sa bogatom aromom lešnika i keksa, dok je drugi čokoladni,  laganiji i kremastiji. Ne bih mogla da se odlučim koji je lepši;)