Piletina sa šampinjonima u sosu od pavlake
Jednostavno, ukusno i što je najbitnije, brzo pripremljeno jelo je upravo ono što svima odgovara kada su u stisci sa vremenom i obavezama. Ovo je jedno baš takvo jelo, sa pilećim belim mesom i šampinjonima, u blagom sosu od pavlake, samim tim je i veoma sočno, a o ukusu prosudite sami...
1 pileće belo meso
400 g šampinjona
1 glavica crnog luka
1 glavica crnog luka
1 čaša kisele pavlake
so i vegeta po ukusu
biber, origano
1 list lovora
malo seckanog peršuna
Priprema:
Crni luk iseckajte na režnjeve, pileće belo meso na kockice, pa zajedno propržite na ulju dok meso ne pobeli.
Za to vreme iseckajte šampinjone na listiće, dodajte mesu, promešajte i poklopite posudu u kojoj pržite (najbolje bi bilo da je to dublji, veći tiganj sa poklopcem), pa na laganoj vatri dinstajte u sopstvenom soku.
Kad sva voda iz posude ispari dodajte so, biber i ostale začine, promešajte pa dodajte čašu pavlake.
Još jednom promešajte da se lepo sjedini sa mesom i šampinjonima i jelo je gotovo.
Poslužite dok je jos vruće, za ručak ili večeru uz neku vašu omiljenu salatu.
Odličan ručak.
ОдговориИзбришиvog802lfd
ОдговориИзбришиgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet