субота, 31. јануар 2015.

Sutlijaš na portugalski način


Ovo je klasičan dezert, svima dobro poznat i verujem, često pripreman, ali na malo drugačiji način, ukratko rečeno. Kremast i osvežavajući sa aromom vanile, cimeta, narandže i limuna, uz dodatak šlaga, dobro rashlađen...mmm... zvuči primamljivo, zar ne?



Potrebno je:
250 g pirinča
800 ml mleka
100 g šećera
1 kesice vanil šećera
1 kesica praška za puding od vanile
1/2 kašičice cimeta
1 narandža
1 limun
+ šlag za ukrašavanje (po želji)



Priprema:
Pirinač operite, nalijte vodom i kuvajte oko 20 minuta. Kuvan pirinač ocedite i ostavite sa strane pa pripremite puding. 
U malo mleka razmutite prašak za puding, a ostatak mleka sa šećerom i vanil šećerom stavite da provri. Skuvajte puding, izmaknite sa ringle pa umešajte cimet, sok od narandže i limuna i skuvan pirinač. Sve dobro izmešajte i ulijte u vlažne plitke posudice ili visoke čaše. Ukrasite šlagom po želji, ili komadićima narandže. Pslužite ohlađeno.


Нема коментара:

Постави коментар