Пређи на главни садржај

Sutlijaš na portugalski način


Ovo je klasičan dezert, svima dobro poznat i verujem, često pripreman, ali na malo drugačiji način, ukratko rečeno. Kremast i osvežavajući sa aromom vanile, cimeta, narandže i limuna, uz dodatak šlaga, dobro rashlađen...mmm... zvuči primamljivo, zar ne?



Potrebno je:
250 g pirinča
800 ml mleka
100 g šećera
1 kesice vanil šećera
1 kesica praška za puding od vanile
1/2 kašičice cimeta
1 narandža
1 limun
+ šlag za ukrašavanje (po želji)



Priprema:
Pirinač operite, nalijte vodom i kuvajte oko 20 minuta. Kuvan pirinač ocedite i ostavite sa strane pa pripremite puding. 
U malo mleka razmutite prašak za puding, a ostatak mleka sa šećerom i vanil šećerom stavite da provri. Skuvajte puding, izmaknite sa ringle pa umešajte cimet, sok od narandže i limuna i skuvan pirinač. Sve dobro izmešajte i ulijte u vlažne plitke posudice ili visoke čaše. Ukrasite šlagom po želji, ili komadićima narandže. Pslužite ohlađeno.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Posni sitni kolači

Nedavno sam objavila post sa sitnim kolačima i većina od njih je bila posna, a sada evo još nekoliko recepata za sitne posne kolače. Svi su izuzetno ukusni, napravljeni od posnih sastojaka, ali ih veoma lako možete preobratiti u masnu varijantu i napraviti za neko popodnevno druženje uz kaficu.

Zalivena pita sa višnjama

Pitu sa višnjama uglavnom svi vole. Ja lično najviše volim kad je prokisela, bez šećera, takva mi najviše prija. Ukusi su različiti pa sam tako i ja odlučila da udovoljim muškom delu porodice koji  ipak voli kad je slatkiš sladak, i zato sam im pripremila ovu bogatu varijantu pite sa višnjama, zalivenu šerbetom , sočnu i slatku.