Пређи на главни садржај

Sutlijaš na portugalski način


Ovo je klasičan dezert, svima dobro poznat i verujem, često pripreman, ali na malo drugačiji način, ukratko rečeno. Kremast i osvežavajući sa aromom vanile, cimeta, narandže i limuna, uz dodatak šlaga, dobro rashlađen...mmm... zvuči primamljivo, zar ne?



Potrebno je:
250 g pirinča
800 ml mleka
100 g šećera
1 kesice vanil šećera
1 kesica praška za puding od vanile
1/2 kašičice cimeta
1 narandža
1 limun
+ šlag za ukrašavanje (po želji)



Priprema:
Pirinač operite, nalijte vodom i kuvajte oko 20 minuta. Kuvan pirinač ocedite i ostavite sa strane pa pripremite puding. 
U malo mleka razmutite prašak za puding, a ostatak mleka sa šećerom i vanil šećerom stavite da provri. Skuvajte puding, izmaknite sa ringle pa umešajte cimet, sok od narandže i limuna i skuvan pirinač. Sve dobro izmešajte i ulijte u vlažne plitke posudice ili visoke čaše. Ukrasite šlagom po želji, ili komadićima narandže. Pslužite ohlađeno.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Slatko od smokve

Oduvek se kuvalo u našoj kući. Imali smo jednu veliku smokvu u voćnjaku iza kuće u selu, radjala je odlično tako da mama nije propuštala priliku da skuva slatko svake godine, obavezno!

Štrudlice sa pekmezom

Veoma nežne, prhke štrudlice sa domaćim pekmezom, koje su idealne za posluženje uz čaj ili kafu, bile su na meniju pre par dana kod mene, pa vam ih danas toplo preporučujem!

Kolači sa rozen koricama

Predstaviću vam dva odlična recepta za kolače sa rozen koricama. Pored toga što se relativno jednostavno i brzo pripremaju, veoma su izdašni, za velike proslave i slave su idealni. Prvi je veoma interesantan, šaren, sa bogatom aromom lešnika i keksa, dok je drugi čokoladni,  laganiji i kremastiji. Ne bih mogla da se odlučim koji je lepši;)