Carski mafini sa viršlama
Recepta za slane mafine nikad dosta. Jedan već postoji na blogu, a ovaj je malo dorađen. Dodala sam neke fine dodatke u vidu kiselih krastavčića i suvog vrata za ekstra šmek,
a ako volite mediteranski ukus dodajte nekoliko seckanih maslina, malo sušene mirođije i slično. Simpatični su i zbog viršle koja se nalazi po sredini, i veoma su ukusni, verujte. A deci se posebno sviđaju.
CARSKI MAFINI SA VIRŠLAMA
Potrebno je:
3 jaja
200 ml jogurta
100 ml ulja:
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
13 kašika brašna
2 kašike projnog brašna
100 g seckanog suvog vrata
2 velika kisela krastavčića
par maslina
3 viršle
Pripema:
Umutite jaja mikserom pa dodajte sve ostale sastojke i umutite glatku smesu. U kalup za mafine stavite papirnate korpice pa kašikom rasporedite smesu. U sredinu svakog mafina utisnite uspravno po 1/4 viršle.Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite mafine oko 15 minuta dok lepo ne porumene odozgo. Poslužite ih uz jogurt ili kiselo mleko, a meni posebno dobro idu uz ajvar ili ljutenicu.
Коментари
Постави коментар