Kroasani III



Još jedan recept za kroasane očekuje vas u nastavku posta. Moji kroasani su bili bez ikakvog punjenja, a vi ih možete po svom ukusu puniti džemom, kremom ili čime god volite.
Postupak izrade je prilično jednostavan, a razlikuju se jedino po načinu obrade testa, tj. po tome što se testo zareže na jednom mestu kako bi se lepše umotao kroasan. Ostalo je sve manje - više slično. Sledi recept...


KROASANI

Potrebno je:
(original recepta)
testo
20 g kvasca
3 kašike ulja
2 dl mleka
1 dl vode
1 kašika soli
1 kašičica šećera
oko 500 g brašna
premaz
100 g maslaca
završni premaz
1 jaje
Priprema:
Kvasac rastvoriti sa šećerom u mlakom mleku i ostaviti da se aktivira. U posudu za mešenje ulijte toplo mleko, ulje i so pa dodajte nadošao kvasac i uz postepeno dodavanje brašna umesite glatko testo, Možda vam neće trebati svih 500 g brašna, zato sam i napisala "oko", dodajte malo po malo i mesite, testo treba da bude glatko i da se ne lepi za prste. Ostavite testo pokriveno na toplom mestu da se nadigne. Nadošlo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite ga na 8 loptica.  Svaku lopticu razvijte na veličinu manjeg tanjira i premažite blago otopljenim maslacem. Poslednju koru ne premazujte. Poređajte krugove jedan preko drugog, poklopite poslednjim nepremazanim krugom i razvijte veliku što tanju koru. Isecite na 32 trougla ako želite manje kroasane ili na 16 ukoliko hoćete veće.  Širu stranu trougla zarežite nožem i te krajteve prebacite prema spolja pa zatim uvijte kiflicu. Slike pripreme možete videti ovde , autorka se potrudila da sve lepo prikaže kroz slike.
Kroasane poređajte na papirom obložen pleh i ostavite da odstoje sat vremena. Premazati ih umućenim jajetom i pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni oko 15 minuta dok lepo ne porumene. Dužinu pečenja prilagodite svojoj rerni, temperaturu po potrebi smanjite na 200 stepeni kad kroasani porumene.


Коментари

Постави коментар

Популарни постови