Kakao kolač



Lagan i prozračan kakao biskvit i čokoladna krema spojeni su u ovom jednostavnom, neobično ukusnom i nežnom kolaču koji se topi u ustima.
Za svakodnevno posluženje, ali i za malo svečanije prilike, slobodno ga možete izneti i svi će biti oduševljeni ukusom.


KAKAO KOLAČ

Potrebno je:
(original recepta)

za koru
7 jaja
7 kašika šećera
1 vanilin šećer
4 kašike brašna
1 kašika kakao praha

za fil
2 kesice pudinga od čokolade
500 ml mleka
1 žumanac
50 g čokolade
250 g maslaca
250 g šećera u prahu
1 kašika kakao praha
1 kašičica mlevene kafe

Priprema:
Belanca sa šećerom i vanil šećerom umutite u čvrst sneg. Dodajte žumanca i penasto umutite. U mućena jaja dodajte brašno i kakao prah i lagano izmešajte da se svi sastojci spoje. Smesu izlijte u papirom obložen pleh od rerne i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta. Pečenu koru ohladite, skinite papir i presecite na dva dela.
Fil: U 200 ml mleka rastvorite prašak za puding, dodajte žumance, mlevenu kafu i kakao prah pa umutite. Ostatak mleka stavite da provri pa skuvajte fil. U vreo fil dodajte 50 g čokolade i mešajte dok se ne istopi. Ostavite fil da se ohladi. Maslac sobne temperature penasto umutite sa šećerom u prahu pa sjedinite sa ohlađenim pudingom. Dobro umutite mikserom.
Prvu koru stavite na poslužavnik, nafilujte polovinom fila, preklopite drugom korom i premažite ostatkom fila. Izravnajte špatulom umočenom u vrelu vodu. Odozgo pospite kakao prahom, ja sam koristila neskvik slatki kakao. Ostavite da se dobro ohladi pre služenja.

Коментари

Популарни постови