Ruske kape
I meni samoj je taj podatak neverovatan, budući da sam mamim recept davno prepisala u svoju svesku sa receptima. Verujem da ste svi već probali ovaj neodoljivo ukusan kolač koji se topi u ustima. Jeste malo pipavo za rad i zahteva malo vremena, ali se sav uložen trud na kraju isplati. Zato hrabro krenite u akciju i obradujte svoje ukućane, pravo je vreme za ruske kape!
RUSKE KAPE
Potrebno je:
za koru
8 jaja
300 g šećera
8 kašika tople vode
16 kašika brašna
2 kašike kakao praha
1 prašak za pecivo
za fil
1 l mleka
3 pudinga od vanile
9 kašika šećera
250 g margarina
za glazuru
100 g čokolade
2 kašike ulja
100 g kokosa
100 g kokosa
Priprema:
Umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodajte žumanca i toplu vodu i penasto umutite. Zatim dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo i na najmanjoj brzini mikserom sve lepo umutite da se sastojci sjedine. Za pripremu odaberite veću vanglicu jer masa u toku mućenja prilično poveća volumen. Veliki pleh od rerne obložite papirom, izlijte smesu i ravnomerno rasporedite. Rernu ugrejte na 180 stepeni i ispecite koru. Vreme pečenja prilagodite svojoj rerni, meni je trebalo 15 minuta. Pečenu koru ostavite da se ohladi, a vi skuvajte fil.
Od litre mleka odvojite oko 200 ml i rastvorite puding, a ostatak mleka sa šećerom stavite da provri. Skuvajte puding pa izmaknite sa ringle i ostavite da se ohladi. Povremeno promešajte da vam se ne bi stvorila korica. Margarin penasto umutite pa sjedinite sa pudingom i dobro izmiksajte. Preporučujem da kašiku po kašiku pudinga dodajete u margarin uz neprestano mućenje, tako će se obe mase ravnomerno sjediniti bolje nego da sav puding stavite odjednom.
Sa ohlađene kore skinite papir i kalupom promera 5 cm vadite krugove. Spajajte po dva kruga pudingom. Fila ima i više nego što je potrebno pa nemojte štedeti već bogato nafilujte krugove po sredini i sa strane. Zatim stranice kolača uvaljajte u kokos. Čokoladu otopite sa uljem i kašikom stavljajte po gornjoj površini kolača. Kolač dobro ohladite pre služenja.
Savet plus: Od ostataka kore i fila možete napraviti simpatične poslastice u čaši. Isceptajte ostatke kore i stavite ih u čašu, odozgo stavite malo fila i tako naizmenično. Odozgo posipite malo kokosa i ukrasite čokoladom i eto super posluženja. Prijatno!
raaopcs279
ОдговориИзбришиgolden goose outlet
supreme outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
supreme outlet