Dvobojni čizkejk


Danas vam predstavljam preukusnu čizkejk tortu koja se sastoji od podloge sa plazma keksom i dve divne kreme od kojih je jedna sa kremom sa lešnicima. Da bi užitak bio još veći, sve je upotpunjeno ganaš prelivom. Za kremu možete koristiti bilo koji tamni krem tipa Nutelle, a ja sam koristila predivan Amoretti krem sa lešnicima. 
Pošto za pripremu nije potrebno uključivati rernu, verujem da će ovo postati vaš omiljeni dezert ovog leta. 




DVOBOJNI CHEESECAKE

Potrebno je:
za podlogu
240 g mlevenog plazma keksa
150 ml mleka
160 g margarina
100 g šećera
160 g čokolade za kuvanje
za kremu
380 g krem sira ( koristila sam Ala kajmak)
60 g šećera u prahu
760 ml slatke pavlake
240 g eurokrema (tipa Nutela, ja sam koristila Amoreti krem sa lešnicima)
za glazuru
240 ml slatke pavlake
240 g čokolade za kuvanje (Amoreti Čokolita)

Priprema:
Koristila sam kalup za tortu sa odvojivim stranicama br. 26. Potrebno je da stranice kalupa obložite prozirnom prijanjajućom folijom, a na dno kalupa stavite papir za pečenje.
U širu šerpu stavite mleko, dodajte narezan margarin i šečer, stavite na ringlu i mešajte sve dok ne provri i margarin i šećer se ne otope. Zatim dodati čokoladu izlomljenu na kockice i dalje mešajte dok se ne otopi. Maknite šerpu sa šporeta. Dodajte mlevenu plazmu i sve lepo promešajte da se dobije jednolična masa. 
Ostavite da se prohladi povremeno mešajući, a zatim je rasporedite po dnu kalupa. Lepo izravnajte i stavite u frižider da se stegne dok vi budete radili kremu.
U manjoj posudi dobro umutite krem sir sa šećerom u prahu.
U drugoj, većoj posudi umutite slatku pavlaku u čvrsti šlag. U šlag dodajte umućeni krem sir i sve sjediniti mikserom na najmanjoj brzini.
Dobijenu kremu podelite na dva jednaka dela.
U jednu polovinu dodajte eurokrem sobne temperature i sve dobro sjedinite mikserom.
Izvadite podlogu iz frižidera i preko nje premažite belu kremu. Lepo poravnajte špatulom, preko nanesite crnu kremu pa i nju lepo izravnajte. 
Zatim treba napraviti glazuru. Sipajte slatku pavlaku u šerpicu i zagrevajte je do vrenja. Sklonite sa ringle i dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi. Prohladite je malo pa pažljivo sipajte preko kreme, razlijte je svuda preko kreme, a možete i malo lupnuti kalupom o sto i krema će se fino i jednako rasporediti.
Tortu ostavite u frižideru preko noći da se dobro ohladi, a najbolje bi bilo da je napravite ceo dan unapred, ako ste u mogućnosti.

Коментари

Популарни постови