Mafini sa višnjama


Mekani i sočni, sa osvežavajućim ukusom višanja i laganom notom limuna i vanile, ovi mafini su idealno posluženje uz popodnevnu kafu, složićete se sa mnom. O tome koliko je jednostavno i lako pripremiti bilo koje mafine, to već svi znaju pa vam neću pisati o tome. Ukusa i kombinacija je bezbroj, a ja vam preporučujem da isprobate i ovu sa višnjama. Naročito su praktični sada u proleće kada verovatno imate još zaostalih smrznutih višanja u zamrzivaču. Evo vam idealnog načina da jedan deo istrošite pametno.

 
MAFINI SA VIŠNJAMA

Potrebno je:

1 jaje
50 ml ulja
250 ml mleka
75 g šećera
225 g oštrog brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
rendana korica limuna
višnje ( po 7-8 za svaku korpicu )


Priprema:

Mikserom penasto umutite jaje sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte zatim mleko, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodajte i narendanu koricu od jednog limuna. Sve dobro promešajte mikserom na najnižoj brzini. 
Rernu uključite da se zagreva na 180 stepeni.
Pripremite kalup za mafine. Stavite papirnate korpice. 
U svaku korpicu stavite po jednu punu kašiku smese, preko toga stavite po 3-4 višnje i zatim još po jednu punu kašiku. Rasporedite smesu da biste imali za svih 12 mafina. Odozgo stavite još po 3-4 višnje. Nemojte ih pritiskati da upadnu u testo, kako se mafini budu pekli, testo će se nadići i prekriće ih do pola dok će druga polovina lepo da viri odozgo.
Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite mafine nekih 15-20 minuta.
Ohladite mafine pre služenja. Možete ih posuti šećerom u prahu ako želite.

Коментари

Популарни постови