Translate

четвртак, 19. септембар 2013.

Musaka od tikvica i belog mesa



 Dok još ima svežih tikvica probajte musaku pripremljenu na ovaj način. Ništa spektakularno, ovo je samo ideja za malo drugačiji ručak. Pravo da vam kažem, htela sam da podvalim mojima tikvicu, ali su je pronašli, a vi ako volite možete umesto jednog  naredjati dva reda tikvica a jedan red krompira.
Podjednako je lepa i topla i hladna, pa kako više volite, ja sam uvek za toplu varijantu.
Potrebno je:
2 manje glavice crnog luka  
1 veća šargarepa  
1 kom pilećeg belog mesa  
1 veća tikvica  
3-4 srednja krompira  
2 jaja   
malo mleka   
so, vegeta, biber 


Priprema: 
Crni luk i šargarepu očistite, iseckajte sitno i na ulju propržite malo pa dodajte sitnije iseckane komadiće belog mesa i sve zajedno fino upržite dok meso ne pobeli. Posolite, dodajte malo vegete i bibera po ukusu.
Krompir i tikvicu očistite pa isecite na krugove.
U vatrostalnu posudu ili tepsiju stavite na dno malo ulja i naredjajte red krompira. Preko stavite polovinu smese od mesa i luka, rasporedite preko krompira pa poredjajte red tikvica. Ja sam svaki red povrća dodatno malo posolila. Preko tikvica ide preostali fil pa na kraju još jedan red krompira.



Nalijte preko malo vode, stavite odozgo foliju i gurnite u rernu nek se krčka nekih 45 min otprilike. Proverite da li je krompir skuvan tako što ćete podići foliju i viljuškom ga lagano bocnuti.
Pazite da se ne opečete parom kad podignete foliju, iz iskustva vam govorim ;)
Kad je krompir skuvan, umutite jaja sa malo mleka i prelite preko pa vratite da se dopeče i uhvati lepu i rumenu koricu.
Poslužite toplo kao glavni obrok.

Нема коментара:

Постави коментар