Пређи на главни садржај

Musaka od tikvica i belog mesa



 Dok još ima svežih tikvica probajte musaku pripremljenu na ovaj način. Ništa spektakularno, ovo je samo ideja za malo drugačiji ručak. Pravo da vam kažem, htela sam da podvalim mojima tikvicu, ali su je pronašli, a vi ako volite možete umesto jednog  naredjati dva reda tikvica a jedan red krompira.
Podjednako je lepa i topla i hladna, pa kako više volite, ja sam uvek za toplu varijantu.
Potrebno je:
2 manje glavice crnog luka  
1 veća šargarepa  
1 kom pilećeg belog mesa  
1 veća tikvica  
3-4 srednja krompira  
2 jaja   
malo mleka   
so, vegeta, biber 


Priprema: 
Crni luk i šargarepu očistite, iseckajte sitno i na ulju propržite malo pa dodajte sitnije iseckane komadiće belog mesa i sve zajedno fino upržite dok meso ne pobeli. Posolite, dodajte malo vegete i bibera po ukusu.
Krompir i tikvicu očistite pa isecite na krugove.
U vatrostalnu posudu ili tepsiju stavite na dno malo ulja i naredjajte red krompira. Preko stavite polovinu smese od mesa i luka, rasporedite preko krompira pa poredjajte red tikvica. Ja sam svaki red povrća dodatno malo posolila. Preko tikvica ide preostali fil pa na kraju još jedan red krompira.



Nalijte preko malo vode, stavite odozgo foliju i gurnite u rernu nek se krčka nekih 45 min otprilike. Proverite da li je krompir skuvan tako što ćete podići foliju i viljuškom ga lagano bocnuti.
Pazite da se ne opečete parom kad podignete foliju, iz iskustva vam govorim ;)
Kad je krompir skuvan, umutite jaja sa malo mleka i prelite preko pa vratite da se dopeče i uhvati lepu i rumenu koricu.
Poslužite toplo kao glavni obrok.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Posni sitni kolači

Nedavno sam objavila post sa sitnim kolačima i većina od njih je bila posna, a sada evo još nekoliko recepata za sitne posne kolače. Svi su izuzetno ukusni, napravljeni od posnih sastojaka, ali ih veoma lako možete preobratiti u masnu varijantu i napraviti za neko popodnevno druženje uz kaficu.

Zalivena pita sa višnjama

Pitu sa višnjama uglavnom svi vole. Ja lično najviše volim kad je prokisela, bez šećera, takva mi najviše prija. Ukusi su različiti pa sam tako i ja odlučila da udovoljim muškom delu porodice koji  ipak voli kad je slatkiš sladak, i zato sam im pripremila ovu bogatu varijantu pite sa višnjama, zalivenu šerbetom , sočnu i slatku.