Musaka od tikvica i belog mesa
Dok još ima svežih tikvica probajte musaku pripremljenu na ovaj način. Ništa spektakularno, ovo je samo ideja za malo drugačiji ručak. Pravo da vam kažem, htela sam da podvalim mojima tikvicu, ali su je pronašli, a vi ako volite možete umesto jednog naredjati dva reda tikvica a jedan red krompira.
Podjednako je lepa i topla i hladna, pa kako više volite, ja sam uvek za toplu varijantu.
Podjednako je lepa i topla i hladna, pa kako više volite, ja sam uvek za toplu varijantu.
2 manje glavice crnog luka
1 veća šargarepa
1 kom pilećeg belog mesa
1 veća tikvica
3-4 srednja krompira
2 jaja
malo mleka
so, vegeta, biber
Priprema:
Crni luk i šargarepu očistite, iseckajte sitno i na ulju propržite malo
pa dodajte sitnije iseckane komadiće belog mesa i sve zajedno fino
upržite dok meso ne pobeli. Posolite, dodajte malo vegete i bibera po
ukusu.
Krompir i tikvicu očistite pa isecite na krugove.
U vatrostalnu posudu ili tepsiju stavite na dno malo ulja i
naredjajte red krompira. Preko stavite polovinu smese od mesa i luka,
rasporedite preko krompira pa poredjajte red tikvica. Ja sam svaki red
povrća dodatno malo posolila. Preko tikvica ide preostali fil pa na
kraju još jedan red krompira.
Nalijte preko malo vode, stavite
odozgo foliju i gurnite u rernu nek se krčka nekih 45 min otprilike.
Proverite da li je krompir skuvan tako što ćete podići foliju i viljuškom ga lagano bocnuti.
Pazite da se ne opečete parom kad podignete foliju, iz iskustva vam govorim ;)
Kad je krompir skuvan, umutite jaja sa malo mleka i prelite preko pa vratite da se dopeče i uhvati lepu i rumenu koricu.
Poslužite toplo kao glavni obrok.
Коментари
Постави коментар