Danski keksići - KuVarijacije



Prvi post u ovoj godini namenjen je ovim prelepim keksićima koje sam ja pravila
dva dana zaredom. Prvi su se pojeli vreli, ostalo je samo par gotovih za slikanje, ali mi se nisu nešto svidjali oblici pa sam zamesila novu turu odmah narednog jutra. Elem, sa prvom turom sam imala manjih problema, testo mi se ohladilo dok sam ja bezuspešno pokušavala da nadjem odgovarajući nastavak ne bi li mi šara bila što lepša. Isprobala sam sve moguće kese i nastavke koje imam i na kraju je ispalo da je najbolja šara sa onim najobičnijim kineskim malim špricem za ukrašavanje. To što sam nabildovala mišiće na rukama, ostavimo po strani ;) Sutradan je već bilo lakše, iskustvo je učinilo svoje i tako su nastali ovi Lanini prelepi Danski keksići koje prilažem za igricu KuVarijacije.


Još samo par reči o keksićima....hrskavi, ne previše slatki, testo je lako umesiti i oblikovati, ja sam jedan deo testa razvila i isekla kvadrate pa ih našarala odozgo, ma fantastični su kako god.



Potrebno je:
200 g brašna
100 g šećera u prahu
125 g otopljenog maslaca
1/2 kašičice praška za pecivo
1 vanil šećer
1 jaje
Priprema:
Izmešajte brašno, prašak za pecivo, vanil šećer i šećer u prahu. Dodajte otopljeni maslac i jaje pa zamesite mekano testo. Testom napunite vrećicu za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom. Pleh obložite pek papirom. Uključite rernu na 180 st. da se zagreje. 


Dok je smesa za keksiće još mekana istiskujte razne oblike na papir, npr. venčiće, spirale, sa razmakom izmedju, a možete razviti deo testa pa iseći kvadrate i našarati ih viljuškom ili češljićem odozgo. Ukoliko želite, možete ih posipati kristal šećerom, samo ih prethodno malo premažite vodom da bi se šećer bolje zalepio. Od ove količine sastojaka izadje 1-1,5 pleh.



Pecite keksiće 10-ak minuta, uvaljajte tople u prah šećer ako želite i poslužite uz kafu ili čaj. Čuvajte ih u limenoj kutiji, u slučaju da koji preostane ;)

Коментари

  1. Suzy, preslatki su i fantasticno si ih napravila, mozes sada krenuti sa serijskom proizvodnjom i mislim da bi bila opasna konkurencija Dancima.:))) Uzivajte u grickanju i praznicima, veliki pozdrav ti saljem!:)))

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Sanja, Lana...
    Tako se pogodilo da imam kutiju baš od danskih keksića, super mi se uklopila za slikanje ;) Hvala još jednom, sve najlepše i vama!

    ОдговориИзбриши
  3. Divni su! Sreća pa se brzo rade, a tijesto treba odmah istiskivati, tada najlakše ide.

    ОдговориИзбриши
  4. Zaista su jako lijepi ,a okus kao pravi zar ne samo moji nisu ispali ovako lijepi kao tvoji.

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala svima puno! Ma bitno je da su keksići zaista preukusni, a oblik, ma šta ima veze kad se ionako smažu odmah ;)

    ОдговориИзбриши
  6. Divni su ti keksići. U mojoj kutiji od tih keksića stoji pribor za šivenje. Potpuno sam i zaboravila na nju.
    Srećna vam Nova 2014 godina!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zorice, stajao je i meni pribor, ali od kako sam na Coolinarici i stalno mesim neke keksiće, počela sam da je koristim za njihovo čuvanje ;)
      Hvala ti, takodje i vama!

      Избриши
  7. Kako su ti divno ispali, svaka cast! Jos imas i originalnu kutiju. :D
    Ovi keksici su toliko ukusni da sam ih pravila ponovo i mislim da ce uskoro opet doci na red.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Heheh i ja sam ih pravila dva dana zaredom, i ponovo ću uskoro, to je sigurno. Jako su lepi. Hvala ti!

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови