Šarena oblanda
U prošlom postu obećala sam vam recept za jednu odličnu oblandu. I evo ga! Recept je za svaku preporuku, isproban sa moje strane i biće ponovljen sigurno još koji put. A oblanda je dekorativna i veoma ukusna, sa orasima, keksom i čokoladom, relativno jednostavne pripreme i fantastičnog ukusa.
Sledi recept...
Potrebno je:
3
dl mleka
300
g šećera
250
g margarina
300
g mlevenog keksa
300
g mlevenih oraha
100
g čokolade za kuvanje
1
vanil šećer
1
veće pakovanje oblande
Priprema:
U
šerpu stavite mleko sa šećerom i prokuvajte ga. Dodajte margarin i mešajući
otopite. Sklonite sa ringle pa dodajte keks i orahe. Sve dobro izmešajte. Smesu
podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte otopljenu čokoladu,
promešajte da se lepo sjedine, a u drugi deo dodajte vanil šećer i dobro
promešajte.
Dok
je fil vruć filujte oblandu naizmenično tamnim i svetlim filom. Fila ima taman
toliiko da premažete po dva lista u tankom sloju. Odozgo stavite peti list i
oklagijom pređite preko da bi lepo spojili listove sa filom, ali sasvim lagano,
ne pritiskajte previše. Pokrijte oblandu folijom i opteretite je nekim čvrstim
predmetom odozgo, pa je ostavite da se stegne. Isecite je tek sutradan i
poslužite.
Zaista su dekorativni kolacici, verujem da prvi nestanu sa tanjira.:))
ОдговориИзбришиOdličino izgleda.
ОдговориИзбриши