Пређи на главни садржај

Šarena oblanda



U prošlom postu obećala sam vam recept za jednu odličnu oblandu. I evo ga! Recept je za svaku preporuku, isproban sa moje strane i biće ponovljen sigurno još koji put. A oblanda je dekorativna i veoma ukusna, sa orasima, keksom i čokoladom, relativno jednostavne pripreme i fantastičnog ukusa. 

Sledi recept...



Potrebno je:
3 dl mleka
300 g šećera
250 g margarina
300 g mlevenog keksa
300 g mlevenih oraha
100 g čokolade za kuvanje
1 vanil šećer
1 veće pakovanje oblande



Priprema:
U šerpu stavite mleko sa šećerom i prokuvajte ga. Dodajte margarin i mešajući otopite. Sklonite sa ringle pa dodajte keks i orahe. Sve dobro izmešajte. Smesu podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte otopljenu čokoladu, promešajte da se lepo sjedine, a u drugi deo dodajte vanil šećer i dobro promešajte.
Dok je fil vruć filujte oblandu naizmenično tamnim i svetlim filom. Fila ima taman toliiko da premažete po dva lista u tankom sloju. Odozgo stavite peti list i oklagijom pređite preko da bi lepo spojili listove sa filom, ali sasvim lagano, ne pritiskajte previše. Pokrijte oblandu folijom i opteretite je nekim čvrstim predmetom odozgo, pa je ostavite da se stegne. Isecite je tek sutradan i poslužite.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Posni sitni kolači

Nedavno sam objavila post sa sitnim kolačima i većina od njih je bila posna, a sada evo još nekoliko recepata za sitne posne kolače. Svi su izuzetno ukusni, napravljeni od posnih sastojaka, ali ih veoma lako možete preobratiti u masnu varijantu i napraviti za neko popodnevno druženje uz kaficu.

Kolači sa rozen koricama

Predstaviću vam dva odlična recepta za kolače sa rozen koricama. Pored toga što se relativno jednostavno i brzo pripremaju, veoma su izdašni, za velike proslave i slave su idealni. Prvi je veoma interesantan, šaren, sa bogatom aromom lešnika i keksa, dok je drugi čokoladni,  laganiji i kremastiji. Ne bih mogla da se odlučim koji je lepši;)