Šarena oblanda
U prošlom postu obećala sam vam recept za jednu odličnu oblandu. I evo ga! Recept je za svaku preporuku, isproban sa moje strane i biće ponovljen sigurno još koji put. A oblanda je dekorativna i veoma ukusna, sa orasima, keksom i čokoladom, relativno jednostavne pripreme i fantastičnog ukusa.
Sledi recept...
Potrebno je:
3
dl mleka
300
g šećera
250
g margarina
300
g mlevenog keksa
300
g mlevenih oraha
100
g čokolade za kuvanje
1
vanil šećer
1
veće pakovanje oblande
Priprema:
U
šerpu stavite mleko sa šećerom i prokuvajte ga. Dodajte margarin i mešajući
otopite. Sklonite sa ringle pa dodajte keks i orahe. Sve dobro izmešajte. Smesu
podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte otopljenu čokoladu,
promešajte da se lepo sjedine, a u drugi deo dodajte vanil šećer i dobro
promešajte.
Dok
je fil vruć filujte oblandu naizmenično tamnim i svetlim filom. Fila ima taman
toliiko da premažete po dva lista u tankom sloju. Odozgo stavite peti list i
oklagijom pređite preko da bi lepo spojili listove sa filom, ali sasvim lagano,
ne pritiskajte previše. Pokrijte oblandu folijom i opteretite je nekim čvrstim
predmetom odozgo, pa je ostavite da se stegne. Isecite je tek sutradan i
poslužite.
Zaista su dekorativni kolacici, verujem da prvi nestanu sa tanjira.:))
ОдговориИзбришиOdličino izgleda.
ОдговориИзбришиycwi1m66
ОдговориИзбришиgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet