Šarena oblanda



U prošlom postu obećala sam vam recept za jednu odličnu oblandu. I evo ga! Recept je za svaku preporuku, isproban sa moje strane i biće ponovljen sigurno još koji put. A oblanda je dekorativna i veoma ukusna, sa orasima, keksom i čokoladom, relativno jednostavne pripreme i fantastičnog ukusa. 

Sledi recept...



Potrebno je:
3 dl mleka
300 g šećera
250 g margarina
300 g mlevenog keksa
300 g mlevenih oraha
100 g čokolade za kuvanje
1 vanil šećer
1 veće pakovanje oblande



Priprema:
U šerpu stavite mleko sa šećerom i prokuvajte ga. Dodajte margarin i mešajući otopite. Sklonite sa ringle pa dodajte keks i orahe. Sve dobro izmešajte. Smesu podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte otopljenu čokoladu, promešajte da se lepo sjedine, a u drugi deo dodajte vanil šećer i dobro promešajte.
Dok je fil vruć filujte oblandu naizmenično tamnim i svetlim filom. Fila ima taman toliiko da premažete po dva lista u tankom sloju. Odozgo stavite peti list i oklagijom pređite preko da bi lepo spojili listove sa filom, ali sasvim lagano, ne pritiskajte previše. Pokrijte oblandu folijom i opteretite je nekim čvrstim predmetom odozgo, pa je ostavite da se stegne. Isecite je tek sutradan i poslužite.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови