Džem od kajsija i banana



Fantastičan spoj ukusa i mirisa prožimaju se u ovom prelepom džemu! Oduševila me je tekstura, boja, to što ne preovladava ukus banane, već tek dopunjuje aromatični ukus kajsije, predivno zaista.

Recept je iz one male Dr. Oetker-ove knjižice iz koje sam već spremala džem od jagoda i kokosa.
Veoma brzo i jednostavno se sprema, sa samo par sastojaka., a oni su:

1 kg kajsija
500 g banana
350 g šećera
1 kesica limontusa
1 kesica džem-fiks super 3:1


Priprema:

Kajsije operite, očistite i iseckajte na sitnije komade. Banane takodje očistite i iseckajte.
Stavite voće u dublju šerpu pa ga pomešajte sa limontusom.
Šećer i džem-fiks promešajte pa sipajte preko voća, promešajte i stavite da se kuva.
Kuvajte na jakoj vatri, neprestano mešajući dok ne provri, onda smanjite temperaturu i nastavite kuvanje najmanje 3 minuta, uz stalno mešanje.
Maknite šerpu sa ringle i štapnim mikserom usitnite voće pa vratite na vatru i dokuvajte džem.
Ja sam kuvala oko 10-15 minuta.


Sipajte džem u teglice, odmah ih zatvorite i okrenite naopako na poklopac. Ostavite tako da odtoje 5-10 minuta pa ih okrenite i ostavite da se skroz ohlade pre nego što ih skladištite u špajzu.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови