Puter pužići sa sirom



Pecivo je moja velika strast, volim da mesim, da oblikujem testo, volim dodir brašna na rukama. Manje-više je nebitno što volim i da jedem pecivo, pogotovo onako iz pleha dok je vrelo. Znam, nezdravo totalno, trudim se da izbegavam tu naviku, ali ipak onako štrpnem pomalo ;) A i hoće me to testo, ljubav je obostrana izgleda. Najveća sreća je za mene kada se testo peče, nadiže u rerni, ma nema lepšeg prizora. Često zateknem samu sebe kako čučim ispred stakla od rerne i divim se svom radu. Hehehe... šašavo, zar ne?
Ovi pužići su me osvojili na prvu! Testo je prelepo, mekano i tako lepo za rad, a miris je sigurno ono što će vas očarati i naterati da im se ponovo vratite. Ono što sam promenila iz original recepta je to da sam izbacila kiselu pavlaku, zato što je prvi put kad sam ih mesila nisam imala u kući, a kasnije sam videla u komentarima da se neke korisnice žale da im fil curi prilikom sečenja, pa sam odlučila da je uopšte i ne stavljam sledeći put. Možete pola testa ispeći u kalupu za mafine i dobićete prelepe ružice, a drugu polovinu u originalnom obliku pužića. Takodje, mogu se i zamrznuti za neke iznenadne goste ili za doručak uz čašu jogurta.


Potrebno je:
600 g brašna
1 kašičica soli
1 jaje
1 kvasac
200 ml mlakog mleka
100 ml mlake vode
100 ml ulja
fil:
2 jaja
200 g sitnog sira
125 g maslaca
so


Priprema:
U mlakom mleku rastvoriti kvasac, pa sa kašičicom brašna ostaviti da zapeni i nadodje. Nakon toga sa svim ostalim sastojcima zamesite mekano testo i ostavite ga da nadodje samo toliko dok napravite fil.
Za fil umutite maslac pa dodajte sir, jaja, malo soli po ukusu i umutite sve zajedno.
Testo podelite na dve lopte i jednu po jednu razvijajte u obliku pravougaonika i premazujte sa po pola fila. Urolajte premazano testo i isecite na 12 jednakih delova. 
U pleh stavite papir i redjajte pužiće sa malim razmakom.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok fino ne porumene odozgo.
Ukoliko odlučite da ih ispečete u kalupu za mafine, izgledaće vam ovako kao na slici gore i na ovoj dole. Fantastični su u bilo kom obliku!



Коментари

  1. Mnjam! :) Uz hladan paradajz, da posluže kao kompletan ručak :) Divni su ti! Pravim slične, samo bez sira. I, pravo da ti kažem, gotovo da mi je laknulo što nisam jedina koja takođe čuči pored rerne i krepava od vrućine, al ipak ne odustaje od spremanja peciva ni pod trenutnim okolnostima <3 <3 :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uhhh i meni je sad laknulo da nisam jedina! A baš sam se mislila da li da to uopšte i napišem,, rekoh možda će nekom da zvuči kao da nisam baš normalna :D. Nema odustajanja, pa mora da se jede nešto i po ovim vrućinama ;)
      Spremam i ja razne pužiće, baš ih nekako volim, zgodni su mi, volim i sa ljutenicom mmmm....

      Избриши
  2. Čitam prvi pasos i mislim - isto i ja! Volim testo, volim da radim sa njim.
    Odličan recept, spremiću ga za probu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moja preporuka je da svakako probaš, nećeš se pokajati ni malo. Znači, ima ljubitelja peciva, ima, ima...;)

      Избриши
  3. Ovo kao da si mene opisala u uvodu....volim peciva, testa,pite.........

    ОдговориИзбриши
  4. Ima nas ... :-)))))
    Mnogo su slatki ovako "bumbavi" i preukusni, sigurno, probaću. Ne mogu više da se sama sa sobom dogovorim kad šta da pravim, sjajni recepti svakog dana :-)))). A malo gladnih usta :-X.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ima nas, ima vidim....;)
      Mnogo je teško kad ti se nešto svidja a nemaš za koga da napraviš, pa i ako napraviš onda se vuče po kući. Imam i ja taj problem jer moji ne jedu sve, a ja bi sve da probam, pa onda napravim malo za sebe, ostatak zamrznem pa imam kad mi se prijede ;) Probaj svakako, bar pola mere :)

      Избриши
  5. Bas su dobri, ne mogu isto da odolim finom pecivu (drago mi je da nas ima jos:)), pogotovo kad iz rerne pocne da se siri onaj fini, slatkasti miris... mislim da bih mogla da spavam i u pekari.:)))

    ОдговориИзбриши
  6. To je sir koji je izmrvljen. Ako nemate takvog da kupite, onda krišku sira izgnječite i to je to.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови