Seljačke ploške
Jela od krompira posebno su omiljena u mojoj porodici. Ne baš sva, ali svaki član ima neko svoje omiljeno jelo sa krompirom, sin musaku, muž pire uz ćufte u sosu, a meni se nekako čini da bi ovaj seljački krompir mogao da bude moje! Generalno, volim jela koja se lako i brzo pripremaju, tako da je ovo idealno za trenutne uslove, nema dugog stajanja pored šporeta i krčkanja. A ukus je nešto posebno!
Potrebno je:
1 kg sitnijeg krompira
2-3 šargarepe
1 struk praziluka
1 komad pilećeg filea (po zelji, i ne mora)
1-2 kašičice aleve paprike
so, vegeta
biber, ulje
Priprema:
Oljuštite krompir i šargarepu i isecite ih
na deblje kolutove. Šargarepu možete i po dužini na pola ili na tri dela ako je dugačka. Isto uradite i sa prazilukom, pa stavite da se kuva
oko 15 minuta u slanoj vodi.
Ukoliko želite, možete zajedno sa povrćem da skuvate i belo meso
iseckano na kockice, ja sam tako uradila, a tu vodu kasnije iskoristila
za supu. Ali, nije obavezno.
Za to vreme, u vatrostalnu posudu sipajte ulje da pokrije dno i stavite u rernu na 200 stepeni da se zagreje.
Napola skuvano povrce ocedite i preručite na zagrejano ulje, začinite i posolite i sve dobro promešajte. Dodajte i malo seckanog peršuna, izgledaće lepše kad se servira.
Sipajte jos malo ulja odozgo, vratite u rernu i pecite dok ne porumeni, oko 30-40 minuta, zavisno od rerne.
Poslužite toplo uz sezonsku salatu. Prijatno!
Poslužite toplo uz sezonsku salatu. Prijatno!
Ooo, izgleda vrlo fino, mi bas volimo krompir i cesto ga spremamo, ovaj receptic mi je nov i radujem se unapred isprobavanju.:))
ОдговориИзбришиAko ste fanovi krompira onda ovo morate da probate ;)
ИзбришиSviđa mi se krompir na ovaj način,
ОдговориИзбришиAuuuuuuuuu, kako slasno izgleda!!
ОдговориИзбришиHvala vam puno! Probajte onda obavezno, jako je ukusno!
ОдговориИзбришиSuper recept! A koliko odprilike treba povrcu da bude napola skuvano?
ОдговориИзбриши