Mafini sa jabukama i suvim smokvama


Kod mene u voćnjaku jabuke stižu punom parom! Sorta po sorta, jednu po jednu beremo i tačno ne znam gde ću više sa njima! Ovi mafini su mi sada baš dobro došli. Em su ukusni, mekani i sočni, em istrošim par jabuka za njihovu pripremu (računajući i ono što pojedem dok čistim, pa još i sin navali :D) i tako svi budu zadovoljni ;)
A testo je fantastično, jogurt mu daje svežinu i mekoću, plus jabuke koje puste soka taman koliko treba, onda smokva doradi posao do kraja....da ne filozofiram mnogo, sledi recept.


Potrebno je:
2 jaja
100 g šećera
2 jabuke
200 g brašna
80 g mlevenih oraha
1 čaša jogurta
6 kašike ulja
3 kafene kašičice soka od limuna
1 kafena kašičica cimeta
malo mlevenog muskatnog oraha    
prstohvat soli  
1 kesica vanilin šećera
3 kaf. kašičice praška za pecivo
6-7 komada suvih smokava 




Priprema:
Jaja penasto umutite sa šećerom, dodajte brašno, orahe i sve ostale sastojke i lepo izmešajte da se svi sastojci povežu.
Smokve prethodno sitno iseckajte.
Jabuke očistite i neposredno pre stavljanja u posudu, jednu jabuku izrendajte, a drugu sitno iseckajte na kockice. Promešajte sve sastojke lagano špatulom.
U kalup za mafine stavite papirnate korpice, napunite ih i pecite na 180 st. oko 20-25 minuta.
Skuvajte kafu i uživajte uz mafine!




Коментари

  1. I stvarno mi se jako sviđa. Volim suve smokve, volim i mafine ali imam samo neke nenormalne kalupe.
    Mi smo imali taj "problem" sa jabukama u starom dvorištu, doduše, koliko smo brat i ja mogli da pojedemo, toliko ni u celom selu nije moglo da rodi XD

    ОдговориИзбриши
  2. Suzi, uključili su me u neku novu blog igricu ( valjda je nova ) evo ja uključujem tebe :-)
    Pogledaj moj blog.
    http://slasnoiopasno.blogspot.com/2013/08/blogeri-se-igraju-lepo-je-i-ostalima.html

    ОдговориИзбриши
  3. Mmm, i to deljuje zanimljivo! Kod nas u Grckoj suve smokve se sluze ponekad sa origanom pa preporucujem varijaciju:-) jako volim kolace i peciva sa ukusom smokva, rado bih to probala, verujem da isapdne socno zbog jabuke, zar ne?!

    ОдговориИзбриши
  4. Kakav jogurt se koristi? Tecnog ili kremastog oblika? Hvala unapred!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови