Mafini sa jabukama i suvim smokvama
Kod mene u voćnjaku jabuke stižu punom parom! Sorta po sorta, jednu po jednu beremo i tačno ne znam gde ću više sa njima! Ovi mafini su mi sada baš dobro došli. Em su ukusni, mekani i sočni, em istrošim par jabuka za njihovu pripremu (računajući i ono što pojedem dok čistim, pa još i sin navali :D) i tako svi budu zadovoljni ;)
A testo je fantastično, jogurt mu daje svežinu i mekoću, plus jabuke koje puste soka taman koliko treba, onda smokva doradi posao do kraja....da ne filozofiram mnogo, sledi recept.
A testo je fantastično, jogurt mu daje svežinu i mekoću, plus jabuke koje puste soka taman koliko treba, onda smokva doradi posao do kraja....da ne filozofiram mnogo, sledi recept.
Potrebno je:
2
jaja
100 g šećera
2 jabuke
200 g brašna
80 g mlevenih oraha
1 čaša jogurta
6 kašike ulja
3 kafene kašičice soka od limuna
1 kafena kašičica cimeta
malo mlevenog muskatnog oraha
100 g šećera
2 jabuke
200 g brašna
80 g mlevenih oraha
1 čaša jogurta
6 kašike ulja
3 kafene kašičice soka od limuna
1 kafena kašičica cimeta
malo mlevenog muskatnog oraha
prstohvat soli
1 kesica
vanilin šećera
3 kaf. kašičice praška za pecivo
6-7 komada suvih smokava
3 kaf. kašičice praška za pecivo
6-7 komada suvih smokava
Priprema:
Jaja penasto umutite sa šećerom, dodajte brašno, orahe i sve ostale sastojke i lepo izmešajte da se svi sastojci povežu.
Smokve prethodno sitno iseckajte.
Jabuke očistite i neposredno pre stavljanja u posudu, jednu jabuku izrendajte, a drugu sitno iseckajte na kockice. Promešajte sve sastojke lagano špatulom.
U kalup za mafine stavite papirnate korpice, napunite ih i pecite na 180 st. oko 20-25 minuta.
Skuvajte kafu i uživajte uz mafine!
I stvarno mi se jako sviđa. Volim suve smokve, volim i mafine ali imam samo neke nenormalne kalupe.
ОдговориИзбришиMi smo imali taj "problem" sa jabukama u starom dvorištu, doduše, koliko smo brat i ja mogli da pojedemo, toliko ni u celom selu nije moglo da rodi XD
Hvala ti Tajana! Ovi mafini su stvarno super mekani i mirisni ;)
ИзбришиSuzi, uključili su me u neku novu blog igricu ( valjda je nova ) evo ja uključujem tebe :-)
ОдговориИзбришиPogledaj moj blog.
http://slasnoiopasno.blogspot.com/2013/08/blogeri-se-igraju-lepo-je-i-ostalima.html
Mmm, i to deljuje zanimljivo! Kod nas u Grckoj suve smokve se sluze ponekad sa origanom pa preporucujem varijaciju:-) jako volim kolace i peciva sa ukusom smokva, rado bih to probala, verujem da isapdne socno zbog jabuke, zar ne?!
ОдговориИзбришиDemi, tako je, ispadnu bas socni i fini. Bice mi drago da probas!
ИзбришиKakav jogurt se koristi? Tecnog ili kremastog oblika? Hvala unapred!
ОдговориИзбришиMi ovde koristimo klasican, tecni jogurt.
Избриши