Пређи на главни садржај

Italijanske pečene paprike



Ako još uvek niste potrošile zalihe pečenih paprika iz zamrzivača, i ako nemate ideju gde biste sa njima, evo jednog predloga za lagano i jednostavno jelo. Po originalnom receptu se priprema od svežih paprika, ali sam ja iskoristila pečene jer ionako ne volim kad se kožica podigne i odvoji od paprike. Uz dodatak belog luka, maslina, belog vina i ostalih aromatičnih začina, zamirisaće vam kuhinju toliko da ćete jedva čekati da se ispeče pa da navalite;)



Potrebno je: 
4 crvene pečene (ili sveže) paprike  
10-12 maslina  bez koštice
3-4 čena belog luka  
250 gr sira (ili fete) 
3 kašike prezli  
120 ml belog vina  
3 kašike maslinovog ulja  
seckani peršun
biber
so


Priprema:
Uključite rernu na 180 stepeni. Dok se rerna greje, oljuštite pečene paprike i odstranite im semenke i drške. Ako koristite svežu papriku, onda je očistite i prepolovite. Pečene paprike poredjajte cele u podmazanu posudu. Posolite ih malo. Preko paprika rasporedite seckane masline i sitno iseckani beli luk. Posipite odozgo izmrvljeni sir i prezle. 


Nalijte belim vinom i uljem, posipite malo bibera i peršuna i stavite u rernu da se zapeče dok lepo ne porumeni odozgo, oko 35 minuta.
Poslužite toplo uz čašu belog vina.

Коментари

  1. Ja, kao svaka prava Leskovacanka obozavam papriku. Super su ti receptici, nisam ih tako probala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Heheeh Ljiljo, onda se razumemo, i ja kao Nišlijka obožavam papriku i paradajz;) Prvi put i ja ovako pravim, baš je dobro!

      Избриши
  2. Sviđa mi se jerr paprike oboje volim i još sa sirom...čim nađem malo vremena pravim ih.

    ОдговориИзбриши
  3. Fenomenalni! Nisam potrošila paprike, odoh da izvadim jedan paketić za sutra :-)

    ОдговориИзбриши
  4. Suzo, izgleda fenomenalno! Pravila sam ovo po sličnom receptu, ukus je odličan, pravi talijanski!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Videla sam da si ispod recepta napisala da si ih radila! I meni su se jako dopale, prave italijanke ;)

      Избриши
  5. Kad provirim na tvoju stranicu, odmah ogladnim.:.. ne smem drugi put u tako sitne sate da obilazim blogove.:))))

    ОдговориИзбриши
  6. Danas isprobala, odlične su bile i bez vina :-) Nisam imala belo vino sem nekih vrlo skupih koje nisam htela da orvaram za ovu priliku.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Posni sitni kolači

Nedavno sam objavila post sa sitnim kolačima i većina od njih je bila posna, a sada evo još nekoliko recepata za sitne posne kolače. Svi su izuzetno ukusni, napravljeni od posnih sastojaka, ali ih veoma lako možete preobratiti u masnu varijantu i napraviti za neko popodnevno druženje uz kaficu.

Zalivena pita sa višnjama

Pitu sa višnjama uglavnom svi vole. Ja lično najviše volim kad je prokisela, bez šećera, takva mi najviše prija. Ukusi su različiti pa sam tako i ja odlučila da udovoljim muškom delu porodice koji  ipak voli kad je slatkiš sladak, i zato sam im pripremila ovu bogatu varijantu pite sa višnjama, zalivenu šerbetom , sočnu i slatku.